E-book Raedelijn over samenwerkingsvormen krijgt landelijk vervolg

E-book Raedelijn over samenwerkingsvormen krijgt landelijk vervolg

Datum: 31 maart 2016

Raedelijn_ros_netwerk_e-book_zorgenzRuim 35 voorbeelden van samenwerking tussen eerste en tweede lijn, afgezet tegen de drie pijlers van Triple Aim. Deze zijn opgenomen in de tweede uitgave van het e-book dat Raedelijn eerder samenstelde. De uitgave is verrijkt met voorbeelden bij ROS’en in andere regio’s. Deze versie wordt dan ook uitgegeven onder de vlag van het ROS-netwerk.

Samen met eerstelijns organisaties en ziekenhuizen geven de ROS’en vorm en inhoud aan verandervraagstukken binnen de zorg. Dit doen ze in de rol van adviseur, expert, projectleider, programmamanager en in dit geval als onderzoeker. Raedelijn is initiatiefnemer van deze inventarisatie en heeft deze tweede versie verrijkt met input van andere ROS’en.

Aan Triple Aim getoetst
Substitutie blijkt nog steeds hoog op de agenda te staan. Verschuiving van tweede naar eerste lijn begint altijd met samenwerking. Het aantal vormen van samenwerking tussen eerste en tweede lijn is legio. Van meekijkconsult, transmuraal zorgpad tot stadspoli. Van wijkspecialist tot lokale initiatieven als Blauwe Zorg en Overvecht Gezond. Al deze samenwerkingsvormen tussen eerste en tweede lijn zijn in kaart gebracht en getoetst aan Triple Aim. Wat betekenen de verschillende vormen voor de kwaliteit van zorg? Hoe ervaren patiënten dat? Welke vorm van financiering is geschikt? Wat betekent het voor de zorgkosten?

Bekijk hier deze digitale uitgave van het ROS-netwerk: Inventarisatie van samenwerkingsvormen eerste en tweede lijn.

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *