Carl Verheijen naar IPH

Carl Verheijen naar IPH

Datum: 3 oktober 2016

carl_verheijen_zorgenzHet Institute for Positieve Health meldt de overstap van Carl Verheijen naar het IPH. Tussen nu en 1 januari 2017 verhuist de voormalig schaatsprof en meervoudig wereldkampioen, alsmede directeur van twee gezondheidscentra in Nijkerk, naar het instituut van Machteld Huber.

Carl Verheijen werd al snel na zijn schaatscarrière betrokken bij het management van de gezondheidscentra Nije Veste en Corlaer in Nijkerk. Hij zei in een interview met Corina de Feijter in De Eerstelijns dat de topsport hem veel heeft gebracht en dat hij daarom de plicht heeft iets voor de maatschappij terug te doen. “Ik heb leren samenwerken, doelen leren stellen en kan omgaan met verlies. Ik heb mijn vrouw via het schaatsen leren kennen. Natuurlijk heb ik nu een ander leven. Ik kan tijd maken voor mijn gezin en heb een sociaal leven. Ik heb eerst bewust afgetraind en ik heb samen met mijn gezin gereisd. Ik kreeg veel aanbiedingen voor banen en heb me goed georiënteerd. Ik wist dat het iets met sport en geneeskunde moest worden, omdat daar mijn deskundigheid ligt. Ik ben blij dat ik met mijn opleiding doctoraal geneeskunde in Utrecht de kans in dit gezondheidscentrum krijg. Ik werk er nu een jaar. Het is pittig doorwerken maar ik heb het prima naar mijn zin.”

Positieve gezondheid
Zijn functie in Nijkerk was een succes, hij raakte betrokken bij bestuurstaken in de organisatie InEen en startte veel innovatieve projecten in Nijkerk. Daaronder de lokale Diabetes Challenge in samenwerking met zijn sportbroeder Bas van der Goor. Het afgelopen jaar was hij al in diverse media actief betrokken bij het concept van positieve gezondheid van Machteld Huber. Het nieuwe instituut in Utrecht heeft hem nu ingelijfd.

(Foto: Studio Oostrum)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *