Caransscoop en Progez publiceren met Zorgindebuurt de regionale sociale kaart

Caransscoop en Progez publiceren met Zorgindebuurt de regionale sociale kaart

Datum: 3 november 2015

zorg_in_de_buurt_info_zorgenzVoor het werkgebied van de ROS’en Caransscoop en Progez is de regionale sociale kaart uitgebracht. De praktijken en zorgverleners zijn bij Zorgindebuurt.info op organisatie, naam, specialisatie, adres en gemeente te vinden in alle woonplaatsen van Drenthe en delen van Overijssel, Flevoland en Gelderland.

Waarom Zorgindebuurt.info?
Vanuit diverse disciplines in de eerstelijnszorg werd in de afgelopen jaren aan Progez en Caransscoop de vraag gesteld om een sociale kaart van en voor de eerstelijns zorgaanbieders in te richten en te beheren. Progez en Caransscoop hebben gezamenlijk deze uitdaging opgepakt en dit heeft geleid tot Zorgindebuurt.info die per 3 november 2015 live is gegaan.

Voor wie is de Zorgindebuurt.info?
De voornaamste doelgroep voor Zorgindebuurt zijn de professionals in de eerstelijnszorg en welzijn, als hulpmiddel bij doorverwijzing. Zorgindebuurt geeft antwoord op de vraag: Wie doet wat en waar? Alle spreekuurlocaties van een geregistreerde praktijk zijn vindbaar. Het is een openbare website, dus ook patiënten/burgers kunnen vinden waar zich regionaal het zorg/welzijns-aanbod bevindt.

Waarom nog een sociale kaart?
Er zijn diverse sociale kaarten voor één discipline (huisartsenzorg, fysiotherapie, etc.) of gericht op een thema (ouderenzorg, geboortezorg, etc.). Dat betekent vaak zoeken op meerdere websites. Zorgindebuurt geeft het overzicht van het hele regionale eerstelijns zorgaanbod. Waar mogelijk wordt samengewerkt met andere beheerders van websites om te komen tot efficiënt beheer en het vermijden van onnodige administratieve belasting voor de zorgaanbieders.

Wie staan vermeld op Zorgindebuurt.info?
Als basis wordt het merendeel van de reguliere zorgaanbieders in de eerstelijnszorg getoond, inclusief de erkende specialisaties vanuit de diverse beroepsgroepen. Vanuit die basis, signalen uit het werkveld en in samenspraak met de gebruikersgroep ontwikkelt Zorgindebuurt zich door. Het zichtbaar maken van zorggroepen/netwerken, het tonen van aandachtsgebieden van professionals en de aansluiting zorg-welzijn-gemeenten heeft hierbij prioriteit.

Welke functies en specialisaties worden getoond?
Als uitgangspunt worden beroepen/functies getoond die voorkomen in de wet BIG, met de specialisaties die geaccordeerd zijn door de koepelorganisatie van de betreffende beroepsgroep. Zodra een functie wordt aangevinkt, verschijnt bij Specialisaties het overzicht van de bijbehorende specialisaties.

Kosten en aanmelding
Er zijn geen kosten verbonden aan de vermelding op Zorgindebuurt.info. De kosten van het beheer van Zorgindebuurt worden betaald uit de collectieve middelen die Progez en Caransscoop ontvangen in het kader van hun maatschappelijke opdracht als ROS. Zorgprofessionals kunnen zich via de websites van Progez en Caransscoop aanmelden, alsmede op Zorgindebuurt.info. De aanmelding wordt binnen drie werkdagen verwerkt door de beheerder. Progez en Caransscoop beheren gezamenlijk de database en Zorgindebuurt.info.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *