Caransscoop en Progez bundelen krachten

Caransscoop en Progez bundelen krachten

Datum: 17 maart 2016

arie-jongejan_zorgenzCaransscoop en Progez, Regionale Ondersteunings Structuren (ROS’en), hebben deze maand hun krachten gebundeld met een bestuurlijke fusie. Caransscoop en Progez blijven in de regio’s onder de bekende organisatienamen werken aan goede en betaalbare zorg in de buurt.

“Door de bundeling van elkaars expertises spelen we efficiënt in op de veranderingen in het zorglandschap en de kracht van samenwerking in de regio’s”, vertelt Arie Jongejan (foto). “Daarbij levert de fusie een besparing op in de bedrijfsvoering en creëren we meer mogelijkheden voor innovatie.” Arie Jongejan, voorheen directeur/bestuurder Caransscoop, is benoemd als bestuurder van de nieuwe organisatie. Piet de Lange, die bestuurder was van Progez, functioneert tot de juridische fusie per 1 juli 2016 als adviseur van de Raad van Bestuur.

Duurzame samenwerkingsverbanden
Caransscoop en Progez zijn met hun kennis en expertise van de eerstelijnszorg al meer dan een decennium een begrip in de regio’s Achterhoek, Arnhem e.o., Drenthe, Flevoland, Stedendriehoek en Zwolle/ Hardenberg, melden de organisaties op hun websites. Het werkgebied bestrijkt bij elkaar 2,2 miljoen inwoners. Als maatschappelijke organisaties leveren ze een bijdrage aan een sterke en goed georganiseerde eerste lijn. Maar er is meer nodig in de regio’s om daadwerkelijk de zorg op de juiste plek te realiseren en de gezondheid van inwoners te bevorderen. In de gezamenlijke koers zet de fusie-organisatie in op de veranderde klantenvragen en bouwt verder aan duurzame samenwerkingsverbanden met de lokale en regionale partijen in zorg en welzijn.

Met regionaal en lokaal maatwerk
Caransscoop en Progez blijven na de fusie werken onder de eigen namen. “Dat is een bewuste keuze”, legt Piet de Lange uit. “Zorgprofessionals, gemeenten, zorgverzekeraars en samenwerkende organisaties blijven vanzelfsprekend advies en begeleiding op maat ontvangen. We geloven in een goede aansluiting op de lokale en regionale vraagstukken en netwerken. Om dit te realiseren blijven we werken per regio met kleine advies- en projectteams. Daarbij willen we met de fusie profiteren van de schaalvoordelen van de samenwerking zoals een kostenbesparing op de bedrijfsvoering en de gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve producten en diensten waarbij de regio’s gebaat zijn. De sociale kaart Zorgindebuurt.info die Caransscoop en Progez vorig jaar samen hebben ontwikkeld, is daar al een mooi voorbeeld van.”

Landelijke samenwerking
“Niet alleen in de regio zoeken we samenwerking en synergie, ook landelijk doen we dat in het ROS-netwerk,” voegt Arie Jongejan toe. “We verbinden de landelijke, regionale en lokale partijen met elkaar voor het realiseren van noodzakelijke en gewenste veranderingen van het zorglandschap in de regio’s. We zijn hiermee een krachtige partner in de transformatie naar wijk- en populatiegericht werken.”

(Foto: Caransscoop)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *