5 september: eerste landelijke kennisdag Bewegen op Recept

5 september: eerste landelijke kennisdag Bewegen op Recept

Datum: 19 augustus 2017

bewegen_op_recept_zorgenzWie kunnen er worden doorverwezen naar Bewegen op Recept? Hoe kunnen sport en zorg worden verbonden? Welke praktische hulpmiddelen zijn er om deze interventie op te starten en hoe kun je het effect ervan lokaal monitoren? Wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Deze thema’s komen aan de orde op de eerste landelijke kennisdag Bewegen op Recept (BOR), die op 5 september wordt georganiseerd in Nieuwegein. Carl Verheijen, directeur van het Institute for Positive Health, houdt een inleiding over sport en bewegen als onderdeel van positieve gezondheid. Professor Koen Breedveld, directeur van het Mulier Instituut, gaat in op de (meer)waarde van sport en bewegen. Diverse voorbeelden van BOR uit de praktijk worden gepresenteerd.

carl_verheijen_zorgenz

Carl Verheijen

Ervaring en kennis delen van belang voor doorontwikkeling
“We willen een beeld krijgen van wat er nu gebeurt op het vlak van bewegen op recept. Het kan op diverse manieren en vanuit allerlei partijen ontstaan. We willen ervaringen en kennis delen. Dat is van belang om bewegen op recept door te ontwikkelen en standaardisatie te realiseren”, zegt Jan Joost Meijs, directeur van De Roerdomp. Dit gezondheidscentrum heeft samen met Sport ID Nieuwegein en het Mulier Instituut het initiatief genomen tot deze kennisdag.

Voor wie?
De dag is bedoeld voor professionals die werken op het terrein van zorg, sport en bewegen, projectleiders en adviseurs, medewerkers van zorgverzekeraars en gemeenten. Zie het volledige programma en de wijze van aanmelden en inschrijven op de themabesprekingen .

 

(Bovenste foto: uit Fotoboek Uit je dak. Andere foto: Studio Oostrum)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *