Zorgverzekeringsstress: zo kies je de juiste zorgverzekering

Zorgverzekeringsstress: zo kies je de juiste zorgverzekering

Datum: 30 november 2022

Tussen 13 november en 31 december 2022 kan je, op basis van de nieuwe zorgpremies van alle zorgverzekeraars, een zorgverzekering vergelijken in 2023. Met een zorgverzekering ben je niet altijd bezig, totdat je deze opeens nodig hebt voor een bezoek aan de dokter of bijvoorbeeld een nieuwe bril. Maar hoe maak je de juiste keuze en waar moet je allemaal over nadenken tijdens je zoektocht? Neem de hieronder genoemde punten voor jezelf door en kijk of je hier al over hebt nagedacht.

De keuze is reuze

Momenteel telt Nederland zo’n 50 zorgverzekeraars die allemaal verschillende zorgverzekeringen aanbieden. Je hebt dus meer dan genoeg opties, echter maakt dat het selectieproces wel een stuk lastiger. Kijk daarom eerst naar wat je precies wilt verzekeren. Heb je aan een basisverzekering genoeg, of zijn er aanvullende verzekeringen of pakketten waar jij in geïnteresseerd bent? Hoeveel premie wil je ongeveer betalen op maandbasis? Hoeveel eigen risico wil je betalen? Welke soort polis past het beste bij jou? Kijk ook naar jouw huidige situatie, gezien sommige verzekeraars zich richten op een specifieke doelgroep. Soms kan een zorgverzekering die zich richt op jouw doelgroep een betere match voor je zijn dan een zorgverzekeraar die dat niet doet.

Selectie maken

Wanneer je een idee hebt bij waar je naar op zoek bent kan je het aanbod bekijken en een selectie maken op basis van een paar belangrijke punten. Op een vergelijkingswebsite zoals Poliswijzer.nl kan je met jouw gegevens een overzicht van alle zorgverzekeraars en zorgverzekeringen genereren. Je krijgt dan natuurlijk best een lange lijst te zien, maak daarom gebruik van filters om een selectie te maken op basis van de punten die voor jou van belang zijn. Wil je aanvullende verzekeringen of zijn er zorgverzekeraars die je wil uitsluiten van de resultaten? Filter hier dan gelijk op om een beter overzicht te krijgen.

Vergelijken

Vergelijken

Wanneer je een selectie hebt gemaakt van zorgverzekeringen die je interessant lijken, kan je gaan vergelijken. Je kan bijvoorbeeld je huidige zorgverzekering vergelijken bij Poliswijzer met de selectie van andere zorgverzekeringen die je interessant lijken. Vergelijk deze door te kijken of er bij de ene zorgverzekering meer binnen het pakket valt dan bij de ander. Vergelijk de prijzen van de zorgverzekeringen en kijk bijvoorbeeld ook eens naar de waarderingen die de zorgverzekeraars hebben ontvangen van klanten. Door al deze factoren mee te nemen ben je goed geïnformeerd wanneer je je zorgverzekering voor 2023 afsluit.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *