Preventieve bodyscan laten uitvoeren

Preventieve bodyscan laten uitvoeren

Datum: 22 december 2021

Je gezondheid is kostbaar. Het is dan ook belangrijk om hier heel zuinig op te zijn. Voldoende beweging en een gezond voedingspatroon zijn hierin belangrijk. Maar ook een preventieve health check is een waardevolle investering in je eigen gezondheid. Hiermee kun je namelijk risicofactoren en eventuele aandoeningen vroegtijdig laten opsporen. En een vroegtijdige opsporing is doorgaans gunstig voor het verdere verloop. Ben dus zuinig op je gezondheid en laat een preventieve bodyscan uitvoeren.

Uitgebreid medisch onderzoek

In Nederland is het zo dat je naar een dokter toegaat als je lichamelijke ongemakken ervaart. De gezondheidszorg is gericht op het genezen van aandoeningen. Er worden pas medische onderzoeken opgestart wanneer daar een specifieke aanleiding toe is. Maar waarom zou je eigenlijk wachten totdat iemand ergens last van heeft? Waarom zou je niet meer preventief te werk gaan? Precies! En dat is ook exact wat jij nu zelf kunt doen. Het is mogelijk om zonder doktersverwijzing preventief medisch onderzoek te laten verrichten. Je hoeft niet langdurig te wachten totdat je aan de beurt bent. Je kunt gewoon op een moment dat jou schikt medische onderzoeken preventief laten uitvoeren.

MRI scan van de hersenen

Er zijn verschillende onderzoeksmethoden voor handen die gebruikt kunnen worden voor preventief onderzoek. Een onderzoeksmethode die veelvuldig wordt ingezet betreft de MRI scan. Dit radiologische onderzoek is breed inzetbaar. Zo kun je een MRI scan hoofd laten maken. Hierbij worden jouw hersens en je schedel goed in beeld gebracht. Maar het is ook mogelijk om een MRI scan van andere lichaamsdelen te laten maken. Je moet hierbij denken aan een MRI van je buik. Maar ook aan een MRI van je rug, pols of knie. Dit radiologische onderzoek kan in allerlei situaties worden ingezet. Kies je voor een complete bodyscan? Dan maakt een MRI scan ook altijd onderdeel uit van het pakket.

Andere onderzoeken die je kunt laten uitvoeren

Andere onderzoeken die je kunt laten uitvoeren

Zoals gezegd is een MRI scan een onderzoek dat altijd onderdeel is van een bodyscan. Dit heeft te maken met het feit dat een MRI scan een hele effectieve onderzoeksmethode blijkt. Maar er zijn nog meer onderzoeken waarmee een goed beeld van jouw gezondheid kan worden verkregen. Een van deze onderzoeken betreft het bloedonderzoek. In het bloed van een mens is heel veel te zien. Van vitamines en mineralen tot ontstekingswaarden en hormonen. Het is allemaal zichtbaar in je bloed. Het is dan ook niet voor niets dat men graag preventief bloedonderzoek laat verrichten. Met deze onderzoeksmethode is eveneens een goed beeld van jouw gezondheid te creëren. Welke onderzoek(en) wil jij preventief laten uitvoeren?

 

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *