Last van incontinentie? Lees dan deze tips!

Last van incontinentie? Lees dan deze tips!

Datum: 23 november 2022

Het kan erg vervelend zijn om last te hebben van incontinentie. Je wil er graag van alles aan doen om dit te verhelpen. Toch krijgen veel mensen, vooral ouderen, vroeg of laat met incontinentie te maken. Incontinentie kan ook een gevolg zijn van een operatie of een fysieke of mentale aandoening. Heb jij last van incontinentie en wil je weten wat je moet doen, lees dan deze tips.

Ga naar het toilet wanneer je aandrang voelt

Het belangrijkste is om naar het toilet te gaan wanneer je het gevoel hebt dat je moet plassen. Hoe ouder we worden, hoe korter de blaas urine kan ophouden. Voel je dus dat je moet plassen, ga dan zo snel mogelijk naar het toilet. Hiermee voorkom je dat je het niet meer kan ophouden. Wil je zeker weten dat je niet in een vervelende situatie terecht komt, maak dan gebruik van Tena incontinentiemateriaal.

Selecteer wat je drinkt

Wees selectief in wat je drinkt. Van sommige vloeistoffen, zoals koffie, thee en alcohol, is het bewezen dat je vaker moet plassen. Dit betekent niet dat je helemaal geen koffie, thee of alcohol meer mag drinken. Maar wees hier voorzichtig mee en drink deze dranken niet binnen twee uur voordat je gaat slapen.

Denk er wel goed aan dat het belangrijk is om voldoende water binnen te krijgen. Je kan misschien de neiging hebben om zo min mogelijk te gaan drinken zodat je ook weinig urine verliest. Je lichaam heeft echter vocht nodig en dus moet je wel goed blijven drinken.

Bezoek een professional

Heb je veel last van incontinentie, bezoek dan een arts. Je kan beginnen met de huisarts. Deze verwijst je door naar een specialist indien dit nodig is. Een huisarts of specialist kan je helpen om te gaan met incontinentie. Zo zijn er bepaalde oefeningen met de bekkenbodemspieren die je kan doen. De spieren die de urine ophouden worden hierdoor versterkt en zo verlies je minder urine.

Maak gebruik van incontinentiemateriaal

Maak gebruik van incontinentiemateriaal

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, maak dan gebruik van incontinentiemateriaal. Dit materiaal bestaat in allerlei soorten en maten. Van kleine inlegkruisjes tot incontinentiebroekjes: je kan er alles vinden. Een bekend merk is Tena Lady. Deze lijn is speciaal ontworpen voor vrouwen die last hebben van urineverlies. Door dit materiaal te gebruiken voel je je overdag minder onzeker over het verliezen van urine. Je kan gewoon je dagelijkse bezigheden uitvoeren zonder je zorgen te maken. Bovendien heeft Tena ook speciaal materiaal om te helpen tegen urineverlies in de nacht.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *