Moeite met haar borstelen? 5 tips

Moeite met haar borstelen? 5 tips

Datum: 11 januari 2023

Je haren borstelen. Het lijkt een simpele taak, maar dat is zeker niet voor iedereen zo. Lange haren zijn namelijk vaak moeilijk te borstelen. Hetzelfde geldt voor krulletjes. Sommige kapsels zijn zelfs zo lastig dat je ook met de beste haarborstel ter wereld nog problemen zou hebben. Is dat bij jou ook het geval? Dan is het een goed idee om onderstaande tips door te nemen!

Tip 1: Gebruik de juiste borstel

Sommige haartypes zijn moeilijk te borstelen. En hoewel je het probleem niet alleen oplost door een goede borstel te kopen, helpt het wel heel veel. Voor lang haar heb je dus een grote borstel nodig. En als je krullend haar hebt, koop je het best een krulborstel. Zorg ook dat de borstel van uitstekende kwaliteit is.

Tip 2: Begin met de punten

Dit is een gouden tip: begin altijd met het borstelen van je puntjes en werk op een zacht tempo naar boven toe. Dit is niet alleen veel beter voor je haar, maar maakt het je ook heel wat makkelijker om knoopjes los te maken.

Tip 3: Wees geduldig

Het is tevens van belang om geduldig te zijn. Als je te hard borstelt, trek je haren uit. En dat is zeker niet wat je wil. Wees dus geduldig en blijf op een zacht tempo borstelen. Op die manier beschadig je je haar minder bij het losmaken van knopen.

Wees geduldig

Tip 4: Overdrijf niet

Misschien denk je dat je haar minder snel klit als je het dagelijks 10 keer borstelt, maar zo werkt het niet. He t is zelfs beter om je haren niet te vaak te borstelen. Zo’n twee keer per dag is ideaal. Borstel het wel niet langer dan 2 minuten, anders beschadig je je haar alsnog. Bovendien wordt je haar ook sneller vettig bij overmatig borstelen.

Tip 5: Gebruik hulpmiddelen

Er bestaan heel wat middeltjes die je helpen om knopen in je haar te verwijderen. Allereerst is het een goed idee om iedere wasbeurt conditioner en een haarmasker te gebruiken. Deze maken je haar soepeler en verkleinen de kans op knoopjes.

Spray vervolgens een klittenspray in je haar en je zal zien dat je het veel makkelijker borstelt. Let op: het is beter om je haar te borstelen als het droog is. Ook een hele goede tip: slaap op een hoofdkussen van satijn. Als je al deze hulpmiddelen gebruikt, zal het borstelen gegarandeerd heel wat vlotter gaan.

Minder last van knopen

De truc om je haren makkelijker te kunnen borstelen, is dus voornamelijk om te voorkomen dat je haar begint te knopen of klitten. Uiteraard kun je dit niet helemaal vermijden. Maar als je je haren goed verzorgt met een shampoo, conditioner en masker, kom je al een heel eind.

Een klittenspray en satijnen hoofdkussen gebruiken, helpt zelfs nog meer. Daarnaast is het belangrijk om geduldig te zijn en om je haar van beneden naar boven te borstelen. En uiteraard mag je niet vergeten om de juiste borstel te kopen!

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *