Subsidie voor goed idee maatschappelijke diensttijd

Subsidie voor goed idee maatschappelijke diensttijd

Datum: 12 april 2018

Organisaties met een idee voor de invulling van de maatschappelijke diensttijd kunnen financiële ondersteuning aanvragen. De initiatieven moeten aansluiten bij de wensen van jongeren, zoals flexibel qua tijd en duur, met een goede match met de persoonlijke interesses. Jongeren zullen vanaf deze zomer actief zijn in de oefenprojecten en vervolgens helpen beoordelen wat in de praktijk wel en niet werkt. Voor de maatschappelijke diensttijd is dit jaar 25 miljoen euro beschikbaar.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) schrijft dit aan de Tweede Kamer. Hij wil dat de maatschappelijke diensttijd een versterking wordt van bestaande dingen die goed werken voor jongeren. Daarnaast wil hij de jongeren bereiken waarvoor vrijwilligerswerk nu minder vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben, een startkwalificatie missen of moeten bijdragen aan het gezinsinkomen.”

Oefenprojecten
Jongeren hebben aangegeven dat invulling van de maatschappelijke diensttijd vrijwillig en flexibel moet zijn qua tijd en duur. Met een goede match met de persoonlijke interesses van jongeren. Ze moeten nieuwe skills en ervaringen kunnen opdoen en het moet erkenning en waardering opleveren. Op basis van alle ervaringen die jongeren en maatschappelijke organisaties in 2018 opdoen in de oefenprojecten wordt de maatschappelijke diensttijd definitief uitgewerkt en vastgesteld door staatssecretaris Blokhuis. Het is de bedoeling dat jongeren hun maatschappelijke diensttijd kunnen starten vanaf de zomer 2019.

Subsidieaanvraag
De subsidieoproep wordt uitgevoerd door ZonMw. Let op: u moet uw aanvraag eerst aanmelden. De deadline voor het aanmelden van een aanvraag is 1 mei 2018 om 12:00 uur. Stuur een mail naar amd@zonmw.nl met een korte beschrijving wat het plan van aanpak behelst en wie daarbij betrokken zijn. Zonder een aanmeldingsmail wordt de aanvraag niet in behandeling genomen. De deadline voor de aanvraag is vervolgens 22 mei 2018 om 12.00 uur. Alle informatie over de oproep en aanvraagprocedure is te vinden www.zonmw.nl/amd

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *