Raedelijn inspireert online

Raedelijn inspireert online

Datum: 24 maart 2015

online_magazine_raedelijn_zorgenzHet ‘omslagverhaal’ van het nieuwe online magazine van Raedelijn gaat ditmaal over substitutie. Dat houdt goede zorg betaalbaar en dichtbij. Verder aandacht voor geboortezorg, eerstelijns diagnostiek en samenwerking tussen de eerste en tweede lijn. Mooi in woord en beeld gevat door Miriam de Kort.

“Als ik één ontwikkeling zou mogen noemen om goede zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, dan zeg ik volmondig ‘substitutie’. De druk op de zorgkosten neemt steeds meer toe. We worden met z’n allen steeds ouder waardoor we niet alleen méér, maar ook lánger een beroep doen op zorg. Zorg Op de Juiste Plek, daar draait het om. In de eerste lijn waar het kan, in de tweede lijn waar het moet. Dat vraagt om samenwerking, een goede afstemming en overdracht. De samenwerking tussen eerste en tweede lijn staat centraal in één van onze drie programmalijnen.”

Variëteit
Directeur/bestuurder Nienke Hulshof van Raedelijn start met deze passage haar voorwoord op het tweede online magazine. Het overzichtelijke magazine bevat verder een onderdeel over eerstelijns diagnostiek met een infographic over het optimaliseren van deze dienstverlening (zie hieronder). Bij de samenwerking tussen de eerste en de tweede lijn staan twee voorbeelden van transmurale zorgpaden naar de oudere patiënt en over de aanpak van ondervoeding centraal. In integrale geboortezorg gaat het over professionaliseren en het aanspreekbaar zijn op kwaliteit. Kortom, volop variëteit in onderwerpen.
infographic_diagnostiek_raedelijn_zorgenzEen aanrader! Ga naar de voorjaarseditie van Raedelijns online magazine.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *