Raedelijn geeft de zorg een gezicht

Raedelijn geeft de zorg een gezicht

Datum: 15 oktober 2015

alle_kracht_ineen_raedelijn_zorgenzONLINE MAGAZINE – ‘Alle kracht in één’ is de titel van het nieuwste magazine van Raedelijn. Het magazine neemt de lezer en kijker mee langs zes inspirerende projecten van het Programmalijn Eerste lijn. Ook in deze uitgave aandacht voor tips die leiden tot goede samenwerking van professionals uit de regio.

“Als je een huis bouwt, dan begin je bij het fundament. Bij de basis. Met samenwerken is het net zo,” zegt Nienke Hulshof directeur/bestuurder van Raedelijn. “Zonder basis stort de samenwerking als een kaartenhuis in elkaar. De veranderingen in het zorglandschap en financieringsstelsel vragen om een toekomstbestendige organisatie van zorg. Dat vraagt om een sterke eerste lijn en integratie van het zorgaanbod.” Het nieuwste online magazine ‘Alle kracht in één’ beschrijft zes inspirerende projecten in woord, beeld en video. Van de professionalisering van de eerste lijn in Bunschoten – van stichting tot inhoudelijke samenwerking en een wijkgerichte aanpak – tot integrale ouderenaanpak en GGZ.

tips_magazine_raedelijn_zorgenz

Ook in deze uitgave aandacht voor tips die leiden tot goede samenwerking van professionals uit de regio.

Regioanalyse
“Een project waar ik bijzonder trots op ben, is de regio-analyse. De afgelopen maanden hebben we een analyse van zeven regio’s in ons werkgebied gemaakt. Voor Gooi en omstreken hebben we samen met Zorggroep GHO-GO gekeken naar specifieke demografische ontwikkelingen om van daaruit gezamenlijk een vertaalslag te maken naar inhoudelijke speerpunten. In een video-interview vertellen Joke Lanphnen en Helga Koelemij hoe zij deze regioanalyse gebruiken als input voor het meerjarenbeleid. Ook met andere zorggroepen voeren wij gesprekken. Het voelt goed om in co-creatie met belangrijke stakeholders deze ontwikkelingen te volgen, te duiden en er handen en voeten aan te geven. Dat is óók professionalisering van de eerste lijn. Dat is alle kracht in één.”

Raedelijnmagazine.nl
‘Alle kracht in één’ is het vierde online magazine dat Raedelijn dit jaar digitaal publiceert. Na ‘Substitutie als sleutel’ (Programmalijn Eerste en Tweede lijn), ‘Gezonde kijk op zorg in de wijk’ (Programmalijn Eerste lijn en Gemeente) hebben alle programmalijnen van Raedelijn nu een online magazine. Ook verscheen dit jaar het online jaarverslag ‘Verandering, beweging en verbinding’. Alle online magazines van Raedelijn zijn te vinden op raedelijnmagazine.nl

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *