Nictiz rapport over zelftesten leidt tot Kamervragen

Nictiz rapport over zelftesten leidt tot Kamervragen

Datum: 16 oktober 2014

nictiz_rapport_zelftesten_zorgenzDOE-HET-ZELFPATIËNT EN DE HUISARTS – Jeroen Cornelissen, columnist bij Zorgenz, schreef vorige maand al een bijzondere en afgewogen bijdragen over zelftesten. Nu worden over deze medische zelftesten vragen gesteld door het Tweede Kamerlid Arno Rutte (VVD). De bron is het TrendITion rapport ‘De doe-het-zelfpatiënt en de huisarts’, dat deze maand bij Nictiz is gepubliceerd.

De column van Jeroen Cornelissen staat onder deze link.

Via de Persdienst in Den Haag heeft het rapport van Nictiz tot een publicatie geleid in de Provinciale Zeeuwse Courant: ‘Wildgroei aan medische zelftesten; huisartsen pleiten voor keurmerk.’ Het parlementslid Rutte vraagt vandaag aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hoe zij kijkt naar de enorme groei aan niet gevalideerde medische zelftesten die vrij verkrijgbaar zijn?

Hij vervolgt: wat is bekend over de invloed van medische zelftesten op de ontwikkeling van de zorg en de zorgkosten in Nederland? Deelt u de opvatting van de in het artikel genoemde artsen dat er sprake is van een wildgroei aan medische zelftesten? Op welke wijze kan de consument zien dat medische zelftesten betrouwbaar zijn? Zijn hiervoor aanvullende maatregelen gewenst?

Het rapport van TrendITion, powered by Nictiz en Radboudumc, is hier te downloaden.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *