Trendboek eHealth in eerste lijn

Trendboek eHealth in eerste lijn

Datum: 19 maart 2015

spelen_met_de_zorg_van_morgen_zorgenzIn een trendboek over technologie en eHealth in de eerste lijn schetst TrendITion twee grote bewegingen die gaande zijn in de eerstelijnszorg: de toenemende druk op professionals en de opkomende technologie. Verdergaande automatisering en digitalisering met daarbij een revolutie in diagnostiek, zullen leiden tot andere wijze van werken.

TrendITion is een samenwerkingsverband van Nictiz en het Radboud REshape Center for Innovation. Het boek gaat in op digitale trends in eHealth als e-zorgconsulten, online psychische zorg, domotica, zelfmetingen, persoonlijke gezondheidsdossiers e.d. De auteurs beschrijven van elke trend wat de impact kan zijn op het zorgproces, met daarbij factoren die de ontwikkeling kunnen versnellen of vertragen. Daarnaast wijzen ze op het feit dat er meer concurrentie komt tussen zorgverleners, als iedereen online consulten kan houden. Naast kwaliteit van zorg wordt dus ook inzet van marketingtools belangrijker.

Scenario’s en reflectie
Het trendboek schetst scenario’s die mogelijk zijn vanwege de verdergaande technologie. Uiteraard met een slag om de arm, veel factoren hebben invloed op hoe het verder gaat in de toekomst. Met deze uitgave wil TrendITion de eerstelijns professionals aanzetten tot reflectie op de impact van de ontwikkelingen in eHealth en technologie.
TrendITion houdt op 30 april een interactieve meetup. Meepraten kan ook op twitter via hashtag #trendboek en op de LinkedIn groep van Nictiz.
Het eHealth trendboek Spelen met de zorg van morgen is hier te downloaden.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *