John Hoenen helpt zorggroepen met zelfmanagement

John Hoenen helpt zorggroepen met zelfmanagement

Datum: 16 januari 2016

john_hoenen_reos_zorgenzZorggroepen en eerstelijns samenwerkingsverbanden kunnen een beroep doen op John Hoenen voor praktische ondersteuning en informatie over zelfmanagement. John Hoenen is adviseur bij Reos en vervult namens het landelijk ROS-netwerk de rol van consulent bij de alliantie Zelfzorg Ondersteund!

Veel zorggroepen en eerstelijns samenwerkingsverbanden zijn bezig met persoonsgerichte zorg, het individueel zorgplan, e-health en zelfmanagement voor mensen met een chronische aandoening. Soms met succes, soms met horten en stoten. Kan het sneller, efficiënter? Landelijk hebben patiëntenorganisaties, beroepsverenigingen en zorgverzekeraars zich breed verbonden in de alliantie Zelfzorg Ondersteund! Met praktische ondersteuning en informatie en consulenten als John Hoenen willen zij zelfmanagement een flinke stap verder brengen.

Met Scan&Plan drempels wegnemen
Zelfzorg Ondersteund! biedt – kosteloos – Scan&Plan sessies aan zorggroepen en samenwerkingsverbanden aan. John Hoenen is één van de consulenten die deze bijeenkomsten begeleidt. Hij licht toe op de website van Reos: “Tijdens een Scan&Plan sessie zetten we op een rij waar de zorggroep staat met hun eigen zelfmanagementplannen, wat een goede volgende stap is en wat daarvoor nodig is. We leggen dit vast in een Projectplan, samen met afspraken over de financiering.” Zelfzorg Ondersteund! neemt drempels weg die zorggroepen mogelijk ervaren bij het opzetten en uitvoeren van zelfmanagement. Er is aanvullend budget van zorgverzekeraars beschikbaar als verbeterplannen voor zelfmanagement moeilijk zelf of in samenspraak met de zorginkoper gefinancierd kunnen worden. Doorlopen van de Scan&Plan is voorwaarde om een dergelijke aanvraag voor extra financiering te doen.

Wilt u weten of Scan&Plan bijeenkomsten iets voor u zijn? Neem contact op met John Hoenen: jhoenen@reos.nl, telefoon 071 5661818.

(Foto: Reos)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *