Overweeg je een facelift? Dit is wat je moet weten!

Overweeg je een facelift? Dit is wat je moet weten!

Datum: 23 juli 2022

Als je een facelift overweegt, ben je niet de enige. Volgens de American Society of Plastic Surgeons (ASPS) is een facelift zelfs een van de populairste plastisch-chirurgische ingrepen in de Verenigde Staten. Maar voordat je onder het mes gaat, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Wat is een facelift en waarom laten mensen het doen?

Een facelift, of rhytidectomie, is een chirurgische ingreep om het uiterlijk van het gezicht en de hals te verbeteren. Het wordt vaak uitgevoerd om de tekenen van veroudering, zoals rimpels en huidverslapping, te verminderen. Vele oudere mensen kiezen dus voor deze ingreep. Maar, ook bij jongere mensen wordt gezichtschirurgie zoals een neuscorrectie steeds populairder. Dat komt omdat plastische chirurgie nu meer geaccepteerd is

binnen de maatschappij. Het mooier maken van je uiterlijk is nu voor iedereen.

Hoeveel operatie is er nodig en wat zijn de risico’s?

Hoeveel operatie is er nodig en wat zijn de risico’s?

Een facelift is geen standaardprocedure, dus de hoeveelheid chirurgie die nodig is en de resultaten die worden bereikt, verschillen van persoon tot persoon. De een gaat voor een complete facelift, de ander gaat enkel voor een kleine opspuiting. Het is belangrijk om te weten dat een facelift geen snelle oplossing is – het vergt tijd en geduld om resultaten te zien. Bovendien zijn er bepaalde risico’s verbonden aan de operatie, zoals infectie of littekenvorming. Dus voordat je onder het mes gaat, moet je een gekwalificeerde plastisch chirurg raadplegen en uw opties en verwachtingen bespreken.

Kortom, een facelift is niet zomaar een ingreep. Bedenk goed waarom je de ingreep wil ondergaan en praat er met anderen over. Lees ook over ervaringen van anderen om meer inzicht te krijgen in de operatie en het herstel. Bovendien, overleg altijd goed met je arts om het proces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *