Gezonde smoothie maken: 3 recepten

Gezonde smoothie maken: 3 recepten

Datum: 15 augustus 2022

Ben jij druk bezig met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl? Wat hier een belangrijke rol in speelt, is het natuurlijk het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen. Een zeer goede manier om dit voor elkaar te krijgen, is middels gezonde smoothies. Inspiratie nodig voor enkele recepten van gezonde smoothies? Wij helpen je op weg en sommen er hieronder drie voor je op.

Groene smoothie

Een zeer populaire smoothie, is de groene smoothie. Als je een gezonde leefstijl wilt hanteren en op zoek bent naar een smoothie waarmee je gezond bezig bent, dan is dit een absolute aanrader. Een groene smoothie is op verschillende manieren klaar te maken, je kunt hierbij zelf kiezen welke ingrediënten je fijn vindt. Om een groene smoothie te maken is het in ieder geval belangrijk om een groene bladgroente toe te voegen. Daarnaast kun je vrij eenvoudig variëren met ingrediënten. Varieer bijvoorbeeld met andijvie, spinazie, boerenkool, veldsla of bleekselderij.

Qua fruit kun je alle kanten op. Een banaan, zwarte bessen, mango’s, aardbeien, appel en ga zo maar door. Om deze smoothie te maken is de eerste schap het wassen en schillen van je groente en fruit en het in stukje snijden. Daarna kun je dit allemaal in de blender doen en een vloeistof als water of melk toevoegen. Om de perfecte groene smoothie te bereiden, is een goede blender van belang. Als je hier niet over beschikt worden de stukjes groente en fruit niet goed door elkaar gehaald. Nog op zoek naar een goede blender? Kijk dan naar de beste blender voor smoothies.

Voor het maken van de ideale smoothie zijn de juiste benodigdheden belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede blender, schilmesje, appelboor, maatbeker en weegschaal. Als je nog moet beginnen met jouw gezonde leefstijl en smoothies wilt maken, zijn deze benodigdheden handig om te hebben. Om de beste producten aan te schaffen is het goed om verschillende artikelen met elkaar te vergelijken. Hiervoor ben je bij kijkenvergelijk.nl aan het juiste adres.

Oranje smoothie

Oranje smoothie

Naast een groene smoothie zou je ook kunnen denken aan het vaker maken van een oranje smoothie. Deze smoothie is heerlijk fris en ideaal voor bijvoorbeeld bij het ontbijt of bij je lunch. Een goed recept van een oranje smoothie bestaat uit bijvoorbeeld sinaasappels, mango, aardbeien, yoghurt en citroensap. Je kunt ook denken aan ingrediënten als mandarijnen en wortel. Probeer vooral verschillende dingen uit om te bepalen wat je echt lekker vindt.

Aardbei-banaan smoothie

Fruitsmoothies zijn ook enorm geliefd en daarom een aanrader om klaar te maken. Als je van aardbei en banaan houdt, is de aardbei-banaan smoothie het proberen waard. Ingrediënten die we zien in deze smoothies zijn aardbeien, banaan, yoghurt/melk, kaneelpoeder en lijnzaad. Ook met deze smoothie kun je weer variëren met ingrediënten, zolang er maar aardbei en banaan in verwerkt zit!

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *