Eerste hulp bij business case

Eerste hulp bij business case

Datum: 7 januari 2015

appel_met_darts_zorgenzEen slim georganiseerde zorgaanbod vraagt om een populatiegerichte aanpak, aldus het Jan van Es Instituut. Het nieuwe bekostigingsmodel van de eerstelijnszorg is gebaseerd op dit kernprincipe. Wie in 2015 beter beslagen ten ijs wil komen wanneer wordt onderhandeld met de zorgverzekeraar over de invulling van segment 2 en 3 kan de tweedaagse workshop ‘Eerste hulp bij business case’ volgen.

Om de zorg toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit te houden, is het belangrijk om in te zetten op een populatiegerichte geïntegreerde eerstelijnszorg. Het nieuwe bekostigingsmodel van de eerstelijnszorg is gebaseerd op deze kernprincipes. De segmenten 2 en 3 in de nieuwe bekostigingssystematiek hebben als doel om de hervormingen rond de chronische zorg verder te ontwikkelen tot een generieke organisatie van eerstelijnszorg voor de hele populatie. De workshop van het Jan van Es Instituut biedt theoretische en praktische handvatten voor het bouwen van een ‘zorgverzekeraars proof’ business case voor segmenten 2 en 3.

Praktisch
De nieuwste inzichten over de verschillende bekostigings- en contractmodellen worden vertaald naar praktische handvatten voor het maken van een business case voor segmenten 2 en 3 in een organisatie. Actuele onderwerpen als Triple Aim, populatiemanagement, substitutie, risico stratificatie, shared savings, risk capitation staan central. De kernvragen van de workshop zijn: (1) Wat zijn de uitgangspunten voor een business case in S2 en S3?, (2) Welke bekostigings- en contractmodellen passen bij mijn organisatie (en populatie), (3) Welke eisen stelt de zorgverzekeraar en gemeente aan mijn business case? En (4) Wat zijn de bouwstenen voor mijn business case in S2 en S3?

Doelgroep
Eerste hulp voor een duurzame business case is een op maat gesneden workshop voor controllers, bestuurders, managers, beleidsmakers, huisartsen en andere professionals die actief zijn met financiële vraagstukken van een eerstelijns organisatie of samenwerkingsverband. De tweedaagse workshop wordt in Almere gehouden op dinsdag 20 januari en donderdag 12 februari a.s. Ga hier naar het programma.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *