12 en 13 april: Bestuurdersdagen ‘Regionalisering eerste lijn’

12 en 13 april: Bestuurdersdagen ‘Regionalisering eerste lijn’

Datum: 21 februari 2018

Bestuurders in de huisartsenzorg en geboortezorg staan voor een nieuwe uitdaging: regionale netwerkvorming. Daar komt veel bij kijken. Hoe kunt u uw organisatie doorontwikkelen naar een regio-organisatie die daadwerkelijk verantwoordelijkheid kan nemen. Laat u gedegen informeren en neem deel aan de Bestuurdersdagen ‘Regionalisering van de eerste lijn’ van het Jan van Es Instituut.

Het programma is interessanter dan ooit. Met topsprekers uit binnen- en buitenland, verschillende cases, best practices en praktische handvatten. Deelnemers krijgen inzicht in de sterke en zwakke aspecten voor de samenwerking in de regio. Wat helpt bij het veranderen? Maar ook: wat eigenlijk niet?

Behoud van betrokkenheid professionals
De opgave waar de eerste lijn voor staat, is zeer ingrijpend. En dat na een periode waarin al veel veranderingen zijn doorgevoerd. Hoe houd je de eerstelijnsprofessionals betrokken en enthousiast, ook in een volgend veranderingsproces? In het programma is er aandacht voor de diverse prikkels die daarvoor nodig zijn.

Praktische zaken en goede voorbeelden
Regionalisering van de zorg heeft direct effect voor de financiering, de juridische randvoorwaarden, de organisatie-inrichting en niet te vergeten: de betrokkenheid van patiënten en burgers. Aspecten die tijdens deze dagen van verschillende kanten worden belicht.

Prof. Niels Peek

Daarnaast komen er opgedane ervaringen aan bod. Dr. Jeroen Struijs, RIVM en LUMC-Campus Den Haag, toont op basis van zijn onderzoekservaring de effecten en ervaringen van de verschillende bekostigingsvormen. Ook zeer interessant is de Manchester Case. Prof. Niels Peek, University of Manchester vertelt over de ‘Devolution van Manchester’. Dit betreft een volgende stap in regionalisering: waar bundeling van zorggeld en welzijnsgeld toe leidt.

Vertaalslag naar eigen situatie
Zoals gezegd: het programma biedt bouwstenen, gebaseerd op wetenschappelijke kennis, praktische ervaringen en toekomstige mogelijkheden. Experts met verschillende achtergronden gaan in kleine groepen in discussie.
Tegelijk is er ruimte voor maatwerk, met de mogelijkheid tot een vertaalslag naar de eigen situatie. In welke fase verkeert uw eigen organisatie en welke vervolgstappen zijn noodzakelijk? Dit gebeurt aan de hand van een interactief individueel analyse-instrument. Met de feedback van de programmaleiding en van andere bestuurders kunnen deelnemers weloverwogen keuzes maken voor de doorontwikkeling van de eigen organisatie.

Neem ook deel
Kortom: een zeer interessant en leerzaam programma voor alle bestuurders, managers, medisch professionals en toezichthouders van eerstelijns- en geboortezorgorganisaties. Neem ook in twee dagen kennis van alle ontwikkelingen en stippel de vervolgrichting van uw eigen organisatie uit.

Nadere informatie
De bestuurdersdagen vinden plaats op donderdag 12 april, vanaf 9.30 uur en vrijdag 13 april 2018 tot 16.00 uur in Hotel Van der Valk, Veluwezoom 45, 1327 AK Almere. Kijk hier voor alle informatie.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *