Masterclass Proscoop Kansen voor zorgtransformatie

Masterclass Proscoop Kansen voor zorgtransformatie

Datum: 17 januari 2019

Datum | Tijd
Datum(s) - 17/01/2019
15:00 - 17:30 uur

Locatie
De Gasfabriek


Proscoop organiseert in 2019 6 masterclasses en de eerste vindt plaats op 17 januari. Het is een interactieve masterclass over zorgtransformaties, die gegeven wordt door Jord Neuteboom,transformatie-coach, en Leonie Voragen, adviseur bij AEF, bureau voor maatschappelijke vraagstukken.

Een van de kenmerken van een transitie is dat iedereen stuurt maar niemand zicht heeft op het geheel. Volgens Jord Neuteboom draait het om de vraag hoe je aan de slag kunt om het systeem aan te passen aan de kenmerken van transities: “Het maatschappelijk landschap van de zorg is sterk in beweging. De samenleving ontgroent, vergrijst, verstedelijkt en wordt multicultureler. Internationale en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Daarbij verschuift ook onze  systeemfocus: van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. En zelfs wat we belangrijk vinden verandert: van overleven en langer leven zijn we steeds meer gericht op betekenisvol leven. Combineer dat met de diverse grote uitdagingen waar we voor staan en de conclusie is dat we op zoek moeten naar radicaal andere manieren van kijken, doen en organiseren.”

De masterclasses zijn bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is, geïnspireerd wil worden en die de overtuiging heeft dat hij op zijn eigen plek een verschil kan maken. Het staat open voor uiteenlopende betrokkenen: van professionals tot bestuurders, van managers in de lijn tot managers van programma’s.

Hier is meer informatie over het programma.

 

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *