Eerste Nationale Dialoog Gemeenschapskracht

Eerste Nationale Dialoog Gemeenschapskracht

Datum: 17 mei 2018

Datum | Tijd
Datum(s) - 17/05/2018
14:30 - 18:30 uur

Locatie
Galgenwaard Utrecht


Op veel plaatsen zijn inwoners actief om zorg en welzijn anders te organiseren of hun eigen leefomgeving meer duurzaam  in te richten. Om daar meer bekendheid aan te geven vindt op 17 mei in Stadion Galgenwaard te Utrecht de eerste Nationale Dialoog Gemeenschapskracht plaats. Met als gastsprekers minister Hugo de Jonge (VWS), prof. dr. Tine de Moor (UU), drs. Nathan Rozema (Krachtstation Kanaleneiland), drs. Jantine Kriens (VNG) en Jos de Blok (Buurtzorg Nederland). Daarnaast uiteraard met dé koplopers onder bewonersinitiatieven in Nederland die hebben bewerkstelligd dat de regie voor bepaalde zorg-, ondersteunings- en/of welzijnstaken bij inwoners ligt.

Er worden ook praktijkvoorbeelden gepresenteerd.

De dialoog is het startsein voor diverse vervolgactiviteiten die op 17 mei worden gepresenteerd, zoals het Actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen en een concept-motie over ‘Procesverantwoordelijkheid in de wijk’.

Interesse om deze dag bij te wonen? Voor meer informatie en aanmelden: www.dialooggemeenschapskracht.nl. Inwoners(initiatieven) kunnen vrijkaartjes aanvragen dankzij sponsoren. Wie het eerst komt wie het eerst maalt, want het aantal vrijkaarten is beperkt.

 

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *