5 tips om minder snel te zweten

5 tips om minder snel te zweten

Datum: 8 september 2020

Overmatig transpireren kan ontzettend vervelend zijn en in veel situaties voor onzekerheid zorgen. En hoewel het veel mensen overkomt, zijn er gelukkig ook genoeg dingen aan te doen! Lees hier direct 5 praktische tips die ervoor zorgen dat u minder last hebt van overmatige transpiratie. Wel zo prettig.

Draag de juiste materialen

 

Synthetische en onnatuurlijke materialen zitten minder lekker op ons vel. Ze zorgen voor meer wrijving, laten minder lucht door en houden vocht sneller vast. Draag liever natuurlijke materialen zodat uq lichaam kan ademen en zweet makkelijker kan loslaten. Denk aan materialen als biologisch katoen, maar ook zeker bamboe t-shirts. Stof van bamboe is zelfs het beste anti-zweet materiaal op dit moment!

Gebruik de juiste deodorant

 

Er zijn allerlei deodorants te verkrijgen: met lekkere geurtjes, kleurtjes en ga zo maar door. Hoewel ieder merk allerlei beloftes maakt is het belangrijk om je onderzoek goed te doen voordat u een specifieke deodorant aanschaft. Kies een goede anti-transpirant deodorant die de geur niet alleen maskeert, maar ook daadwerkelijke de diepere oorzaak van het zweten aanpakt. Heeft u de mogelijkheid om voor een huidvriendelijke variant te kiezen: doe dit dan zeker. Een deodorant zonder alcohol en aluminium is zachter voor de huid.

Let op wat u eet en drinkt

 

Gekruid en scherp eten zorgt ervoor dat u meer gaat zweten. Vooral voedingsmiddelen als knoflook, ui, peper en andere scherpe kruiden zorgen ervoor dat het zweten heviger wordt. Wilt u minder zweten, dan kunt u deze toevoegingen dus beter laten staan! Pas ook op met alcohol en koffie: deze verhogen de hartslag en zorgen voor een hogere activiteit in het lichaam. Het resultaat is ook in dit geval: meer zweet.

Iedere dag schone kleding

 

Of u nu zweetvoeten of natte oksels heeft: door iedere dag schone, frisse kleding te dragen op de ‘probleemgebieden’ zorgt u ervoor dat vervelende geurtjes achterwege blijven. De geurtjes blijven namelijk snel in kleding hangen, en wanneer u ze meer dan een dag draagt wordt het steeds lastiger uit te wassen!

Onthaar indien mogelijk en nodig

 

Het ontharen van een gebied zorgt ervoor dat er minder bacteriën tussen de haren kunnen blijven zitten: en dit zorgt al snel voor minder zweet. Dagelijks ontharen is niet nodig, maar eens in de zoveel tijd even met een scheermesje onder de oksels door kan zeker een verschil maken!

 

Wat doet u om nare zweetgeurtjes te voorkomen?

Gerelateerde berichten

Author: Redactie

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *