Zwangerschap en geboorte; vervolgprogramma en start subsidieronde

Zwangerschap en geboorte; vervolgprogramma en start subsidieronde

Datum: 3 mei 2017

zwangerschap_en_geboorte_zorgenzDe ROS Progez is nauw betrokken bij zwangerschap en geboortezorg en bericht er geregeld over op de website en in nieuwsbrieven. Nu over de subsidie voor vervolgprogramma Zwangerschap en Geboorte. Mooi omschreven. Dit duidelijke en actuele overzicht neemt Zorgenz graag over van Progez. 

De komende vier jaar is € 12,2 miljoen beschikbaar om vooruitgang te blijven boeken in de zorg rond zwangerschap en geboorte. ZonMw heeft van het ministerie van VWS de opdracht gekregen en start binnenkort met de eerste subsidieronde. Hierna volgen nog drie rondes. Het vervolgprogramma bouwt verder op de kennis en kennisinfrastructuur die in het eerste programma zijn ontwikkeld. Het ministerie van VWS heeft bij ZonMw de opdracht neergelegd met het vervolgprogramma aan de slag te gaan.

Eerste subsidieronde en startbijeenkomst
De eerste subsidierondes worden binnenkort opengesteld. Een ronde is gericht op het versterken van de bestaande kennisinfrastructuur. Een tweede ronde is voor onderzoek binnen de vier programmalijnen. Het budget voor deze ronde is naar verwachting € 4 miljoen. Op 19 mei 2017 volgt een startbijeenkomst over het vervolgprogramma en de eerste subsidierondes. Aanmelden is hier mogelijk.

Vier programmalijnen
De vier programmalijnen zijn:
1. Preventie: gezondheidsbevordering.
2. Preventie: pre- en neonatale screening en diagnostiek.
3. Zorginterventies in de integrale geboortezorgketen.
4. Organisatie van integrale geboortezorg.

Kijk in de programmatekst voor informatie over de programmalijnen en het programma.

 

(De foto komt van de omslag van de programmatekst.)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *