Zorroo schakelt door naar Regionaal eHealth Platform

Zorroo schakelt door naar Regionaal eHealth Platform

Datum: 20 juli 2016

regionaal_ehealth_platform_zorgenzZorggroep Oosterhout & Omstreken (Zorroo) pakt door met de implementatie van het Regionaal eHealth Platform van VitalHealth Software op het gebied van Ouderenzorg en GGZ. Dit gebeurt na een goed verlopen implementatie van de ketenzorgprogramma’s Diabetes, COPD, Astma en CVRM. Belangrijk speerpunt voor de toekomst bij deze uitbreidingen is het Zelfzorg Platform e-Vita om de patiënt zoveel mogelijk ruimte te geven voor zelfmanagement vanuit zijn Individueel Zorgplan.

Zorroo heeft een ambitieus strategisch ICT-plan met een uitgesproken visie op zelfmanagement en ‘patient empowerment’. De zorg-ICT bij Zorroo ontwikkelt mee met de groei van de zorggroep waarbij momenteel 70 huisartsen zijn aangesloten. De aanpassingen in de ICT zorgen ervoor dat de samenwerking tussen ketenpartners in de regio steeds verder ondersteund wordt. Ron Dingjan, voorzitter van het bestuur en huisarts bij Zorroo, zegt hierover: “Met alle zorgprogramma’s in het Regionaal eHealth Platform waarop aan het eind van dit jaar alle zorgverleners zijn aangesloten, hebben we een belangrijke mijlpaal behaald. Zorroo kan nu met volle aandacht e-Vita gaan introduceren en inzetten, zodat de patiënt daadwerkelijk digitaal kan gaan deelnemen als medebehandelaar en zo meer regie kan gaan voeren over de eigen gezondheid.”

Doorbraakproject
Naast de ondersteuning van het primaire proces, heeft Zorroo in de achterliggende jaren ervaring opgedaan met diverse innovatieve projecten. Zo zijn er programma’s gestart die gericht zijn op leefstijl, op meer bewegen en op het door Zorroo ontwikkelde Stoppen-met-roken. Verder is ervaring opgedaan met de inzet van de online MijnCOPDCoach. Het zelfmanagement-initiatief van Zorroo is door Zelfzorg Ondersteund (ZO!) geselecteerd als één van de vijf doorbraakprojecten in Nederland

Via het platform
Bij de implementatie van de Module Ouderenzorg en de Module GGZ vindt via de registratie door de POH-GGZ, de zorg en doorverwijzing naar de Generalistische Basis GGZ en mogelijk straks naar de Specialistische GGZ, plaats in het Regionaal eHealth Platform. Hierdoor is het voor de zorggroep inzichtelijk welke zorgpaden er ingezet worden voor de populatie van GGZ-patiënten. Daarnaast is het mogelijk om op een veilige manier informatie over deze patiënten te delen.

(Foto: Andy Dean Photography/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *