Zorggroep Almere: Eerstelijns diagnostiek niet te stoppen

Zorggroep Almere: Eerstelijns diagnostiek niet te stoppen

Datum: 30 december 2014

gezondheidscentrum_de_driehoek_almere_zorgenzZORGGROEP ALMERE WINT KORT GEDING TERGOOI – Door het kort geding dat de Tergooise Ziekenhuizen in Hilversum en Blaricum hadden aangespannen tegen de Zorggroep Almere, dreigde nog even uitstel voor de nieuwe samenwerking met het diagnostische centrum Saltro. De rechter in Utrecht wees echter alle eisen af.

De termijn waarbinnen de nieuwe samenwerking met Saltro werd afgesproken, steekt het Tergooi Ziekenhuis nog het meest, verklaart een woordvoerder. Het gaat ook om een groot verlies aan omzet. Bestuurder Bert Groot Roessink van Zorggroep Almere trekt de kwaliteit die Tergooi levert niet in twijfel. In de berichtgeving van de zorggroep stelt hij behoefte te hebben aan meer dan alleen uitslagen in de diagnostiek en een dienstverlening op maat. “Saltro is gespecialiseerd in eerstelijns diagnostiek en werkt ten behoeve van de huisartsen. Het centrum levert commentaar op het voorschrijfbeleid van de huisartsen en daar leren we van.”

Diagnostiek in de buurt
De Zorggroep Almere koos na een pitch onder vijf partijen voor Saltro. “We kunnen de diagnostiek dichterbij brengen, nu onze cliënten in de meeste van onze gezondheidscentra bloed kunnen laten prikken en/of functieonderzoeken laten doen”. De nieuwe service komt vanaf januari 2015 beschikbaar. Voor bloedafname, een echo, een hartfilmpje of de longfunctiemeting kunnen de cliënten in het eigen of een nabij gelegen gezondheidscentrum terecht. De functieonderzoeken starten op 2 januari in de centra De Driehoek en Zephyr; Zephyr is in oktober jl. samengevoegd met de centra De Compagnie en Prisma in Almere-Buiten. Als het nodig is, komen de medewerkers van Saltro thuis bloed prikken.

(Vanaf 2 januari 2015 biedt als eerste centrum De Driehoek de gelegenheid om functieonderzoeken in de buurt uit te voeren. Foto: Zorggroep Almere.)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *