ZONBOOG: eerstelijnszorg in Rotterdamse wijken

ZONBOOG: eerstelijnszorg in Rotterdamse wijken

Datum: 10 januari 2018

In Rotterdam zijn de eerstelijnsorganisaties Stichting Zorg op Noord en Stichting Boog per 1 januari jl. samen verder gegaan als ZONBOOG. Deze bestaat uit negen gezondheidscentra, vier apotheken, vier fysiotherapiepraktijken, een logopediepraktijk, een facilitair bedrijf en een ICT-bedrijf.

ZONBOOG biedt goede gezondheidszorg: persoonlijk, dichtbij en onder één dak. Ze organiseert de eerste lijn in de wijk en in de regio, maar zet ook sterk in op samenhang tussen welzijn en zorg. De gezondheidscentra zullen gebruik maken van elkaars kennis en kunde. Ze werken aan verdere ontwikkeling van persoonsgebonden zorg.

Beste zorg in de wijk
Bestuurder Puck Fillekes: “In onze gezondheidscentra stemmen we de zorg af op de wijk en de buurt. Dat is belangrijk. Het aantal ouderen neemt toe. Kwetsbare mensen blijven langer thuis wonen. Dan is een huisarts met kennis van de wijk van belang, en ook dat de huisarts, de apotheek, de fysiotherapeut, de wijkverpleegkundige en het sociale team elkaar snel weten te vinden. Mensen kunnen dan snel en goed worden geholpen. Daarom werken in onze gezondheidscentra mensen graag samen voor de beste zorg in de wijk.”

ZONBOOG maakt zich sterk voor het verbinden van eerste lijn, tweede lijn en sociaal domein, zowel in de wijk en als in de regio. Een ander belangrijk thema voor 2018 is het versterken van de zorg voor kwetsbare ouderen. De fusie vergroot de ruimte om initiatieven op deze thema’s te ontwikkelen.

Ruim 65.000 patiënten
De negen gezondheidscentra van ZONBOOG zijn: Ommoord, Nieuwe Westen, Oosterflank, Rotterdam Noord, Nesselande, Berkel & Rodenrijs, De Volgerlanden, Zuiderkroon en Beverwaard. Ze hebben gezamenlijk ruim 65.000 patiënten.

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *