Ziekenhuis als spin in zorgweb

Ziekenhuis als spin in zorgweb

Datum: 9 april 2019

Regionalisering van de zorg staat hoog in het vaandel. De 28 regionale SAZ-ziekenhuizen (waarbij SAZ staat voor: Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen) nemen hierin actief het voortouw. Vanuit het argument dat ze verankerd zijn in de regio. De nieuwe strategische koers van de SAZ-ziekenhuizen luidt: ‘van ziekenhuis naar gezondheids-organisatie’. Een ambitie die dus direct de eerstelijnszorg raakt. 

De missie van de SAZ is samen werken aan kwalitatief hoogwaardige, integrale en betaalbare zorg die bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de bewoners in de regio. Om dat te bereiken, willen de  SAZ ziekenhuizen in de regio een regisserende rol op zich nemen, gebruikmakend van de mogelijkheid van het toepassen van data door de keten heen. Het ziekenhuis als spin in het zorgweb.

Met zorgaanbieders in netwerk
“De SAZ ziekenhuizen zijn bij uitstek in staat integrale zorg te bieden, samen met de andere (zorg)aanbieders in het netwerk, op de juiste plek’, aldus Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter SAZ. ‘Ze zijn verweven met en verankerd in de regio. Zij kennen de bewoners, de lokale en sociale structuren, werken nauw samen met de huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorg en andere regionale zorgverleners. Op basis hiervan kunnen ze de juiste zorg en hulp organiseren en mobiliseren. Dàt is de kracht van de SAZ ziekenhuizen.”

Meer informatie
Deze ambitie van de SAZ raakt dus direct de eerstelijnszorg in de regio. Neem daarom kennis van de brochure ‘Van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie. Strategische koers 2019 – 2022, waarin de gehele strategische koers staat beschreven, inclusief regionale voorbeelden. Bekijk op dezelfde pagina ook het videofilmpje.

 

(Foto SAZ)

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *