Zichtbare schakel in 2015

Zichtbare schakel in 2015

Datum: 25 januari 2015

zichtbare_schakel_wijkpleegkundigen_opleidingsimpuls_zorgenzOp maandag 26 januari startte op Zorgenz een serie gesprekken met wijkverpleegkundigen. Verspreid over het land en in diverse vormen van samenwerking aangesteld. Hoe verloopt voor hen het begin van 2015? Wat zijn de veranderingen?

We zitten aan tafel met de wijkverpleegkundigen en praten over het werk en de persoonlijke beleving. Maar wat brengt 2015? Wat verandert, hoe ziet het nieuwe contract eruit, hoe verloopt de samenwerking met huisarts, apotheker, wijkteam? Krijgen ze extra scholing, hoe kijken gemeenten, organisaties en zorgverzekeraars naar de wijkverpleegkundigen, ontstaat er ruimte voor zelfstandigheid in het nieuwe domein? Wat merkt de cliënt van de nieuwe situatie, hoe ziet de tijdbesteding eruit?

Opleidingsimpuls
De gesprekken worden gevoerd op verzoek van Zichtbare schakel. Dit grote ZonMw-programma met een budget van 40 miljoen euro voert na de succesvolle jaren 2009 tot en met 2012 met ‘De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’, de tweede fase uit. Na de inventarisatie van het gebruik van de decentralisatie-uitkering ‘Zichtbare schakel’ door de gemeenten, wordt nu een impuls gegeven aan het opleiden en trainen van meer wijkverpleegkundigen. De vier hoofdlijnen hiervan zijn:
– Inwerktrajecten voor nieuwe wijkverpleegkundigen.
– Nascholing voor de huidige wijkverpleegkundigen.
– Leerroute voor MBO- naar HBO-verpleegkundige met aandacht voor wijkverpleging.
– Toekomstbestendige opleidingsprofiel bachelor nursing door het LOOV, passend bij het nieuwe beroepsprofiel van de verpleegkundige en het ‘Expertisegebied wijkverpleegkundige’.
De programmasecretaris is Ineke Voordouw; T. (070) 349 53 48, E. [email protected], I. www.zonmw.nl/zichtbareschakel.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *