Zelf je gezondheid meten? In Leiden gebeurt het

Zelf je gezondheid meten? In Leiden gebeurt het

Datum: 13 november 2019

Het project Stevit krijgt € 298.000 subsidie van de Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) van het ministerie van VWS. Dankzij deze subsidie kunnen driehonderd patiënten in de wijk Stevenshof in Leiden thuis hun gezondheid te meten. Patiënten krijgen via de huisartsenpraktijk The Box, die het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft ontwikkeld. Die bevat onder andere een digitale weegschaal, een bloeddrukmeter, een stappenteller en een app. Een mooi voorbeeld dat zelfzorg en een gezonde leefstijl kan stimuleren.

De arts monitort op afstand, roept patiënten op bij grote meetafwijkingen en een deel van de bezoeken aan de huisarts wordt vervangen door een beeldverbinding. Daardoor hoeven patiënten minder vaak naar de huisartsenpraktijk.

Stimuleringsregeling
Het project Stevit is onderdeel van het programma ‘Gezonde zorg, gezonde regio’, waarin gekeken wordt hoe kennistechnologie kan worden ingezet om de juiste zorg op de juiste plek te bieden. Doel van de Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET)  is om ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking die thuis wonen langer zelfstandig thuis laten wonen met behulp van e-health.

Lees hier het artikel op ZorgenZ over deze stimuleringsregeling: 90 Miljoen voor inzet technologie bij zorg thuis

Stevenshof Vitaal
Het project wordt uitgevoerd in de wijk Stevenshof, omdat het goed aansluit bij het programma Stevenshof Vitaal, waarin bewoners, zorg- en welzijnsorganisaties, de gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid en ondernemers uit de wijk zich gezamenlijk sterk maken voor een sociale en gezonde wijk waar iedereen prettig kan leven.

Reos verzorgde de aanvraag van deze subsidie in opdracht van huisartsenpraktijk Stevenshof, het LUMC, Rijncoepel en Zorg en Zekerheid en verzorgt ook de projectleiding van Stevit.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *