Wijkverpleegkundige: van talent tot ambassadeur

Wijkverpleegkundige: van talent tot ambassadeur

Datum: 16 januari 2015

wijkverpleegkundige_zorgenzWIJKVERPLEEGKUNDIGE – Een sponsorovereenkomst voor het Ambassadeurstraject: dat hebben de V&VN Afdeling Verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid en Zorgverzekeraar VGZ getekend voor de opleiding van de ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige. V&VN leidt momenteel een nieuwe groep van zestien ambassadeurs op. Zij krijgen op 21 april hun certificaat bij ZonMw in Den Haag.

De meerwaarde van de eerste groep ambassadeurs wordt steeds duidelijker. Het zijn wijkverpleegkundigen die zich goed kunnen profileren en een goed verhaal kunnen vertellen over hun vak aan beleidsmakers en politici. Vanuit diverse veldpartijen komen regelmatig verzoeken aan wijkverpleegkundigen om input te leveren op beleid en visiestukken. De training levert de instrumenten om dat op een goede manier te kunnen doen.

Sterk in de buurt
Het bestuur van V&VN Eerstelijnsverpleegkundigen, ZonMw en de ZonMw-programmacommissie PreventieKracht/Zichtbare schakel namen het initiatief voor het Ambassadeurstraject. Doel van de training is om talentvolle wijkverpleegkundigen te ondersteunen om hun beroepsgroep op lokaal, regionaal en landelijk niveau te vertegenwoordigen en te promoten.
De training past in het beleid van VWS, waarin de wijkverpleegkundige als professional een stevige positie krijgt in de zorg en ondersteuning in de buurt en ook zelf weer gaat indiceren. ZonMw geeft de komende jaren een impuls aan onderwijs en bijscholing om meer wijkverpleegkundigen toe te rusten voor hun nieuwe taken in de buurt.

(Foto: PathCoc/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *