Wethouder in Winsum

Wethouder in Winsum

Datum: 14 juni 2016

bert_westerink_elann_zorgenzAls het nieuwe college in het Groningse Winsum op 28 juni een meerderheid krijgt, wordt Bert Westerink daar wethouder namens het CDA. De ‘gelouterde bestuurder’, zo omschrijft de Groningse pers hem, kan deze invalbeurt in het lokale bestuur niet combineren met zijn rol als bestuurder bij ELANN/ROS.

CU en GroenLinks in Winsum (circa 15.000 inwoners) moesten op zoek naar een nieuwe collegepartner nadat zij vorige maand het vertrouwen opzegden in Gemeentebelangen. Die partij raakte in diepe crisis nadat wethouder Jaap Hoekzema opstapte wegens een gebrek aan steun uit zijn fractie. Vervolgens brak ook daar tweespalt uit, met als gevolg het vertrek van Anita van Bolhuis en Linda Bandsma.
ChristenUnie, GroenLinks en D66 gaan nu verder met CDA en VVD. Naast de zittende wethouders Harmannus Blok (CU) en Marc Verschuren (GroenLinks) treedt Bert Westerink aan namens het CDA. Hij was eerder wethouder voor zijn partij in Groningen, Delfzijl en Woerden. Het nieuwe bestuursakkoord is volgens de coalitiepartners in grote lijnen een aangescherpte versie van de afspraken in het oude college. Hoog op de agenda staan een nieuw Kindcentrum in Winsum, een sportpark in Winsum West en de reconstructie van het Boogplein in Winsum.
Bert Westerink bouwt na zijn aanstelling zijn functie bij ELANN/ROS af. Op 26 november 2015 publiceerde Zorgenz een uitgebreid interview met hem.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *