Werken aan je mentale gezondheid: begin met de basis

Werken aan je mentale gezondheid: begin met de basis

Datum: 29 juli 2022

We sporten en eten gezond, maar op de één of andere manier is mentale gezondheid bij veel mensen nog steeds een ondergeschoven kindje. Dat is jammer, want stress, depressie en angsten zijn net zo schadelijk voor je gezondheid als te weinig beweging of een slecht dieet. Als jij denkt dat je mentale gezondheid beter kan, dan ben je niet de enige en heb je de eerste stap al gezet richting herstel. Het is namelijk lastig om in te zien dat je hulp nodig hebt als je er middenin zit. Vervolgens is het belangrijk dat je bij de basis begint en niet te hard van stapel loopt. Lees verder over hoe je dat doet.

Investeer in een aantal goede boeken

De eerste stap is om je te oriënteren en te zien wat er eigenlijk allemaal gedaan kan worden om je te helpen. De beste mindfulness boeken zijn dan een goede eerste stap, maar zoek dan specifiek naar boeken voor beginners. Deze helpen je te starten bij de basis en dat vergroot je kans van slagen. Als je dan de beginnersfase voorbij bent, kun je investeren in boeken die daarbij passen. Zo leer je eerst de grondslag kennen en ontwikkel je jezelf op het juiste tempo.

Zoek een mindfulness cursus in je buurt

Mindfulness is overal en het is een erg populaire en effectieve manier om aan een betere mindset te werken. Is mediteren voor veel mensen een stapje te ver, met mindfulness kan deze rust vaak wel worden bereikt. Door de gedachten die je leven leiden even te vergeten en je te richten op wat er eigenlijk om je heen gebeurt, neem je afstand van stress en spanning. Je ziet wat belangrijk is en leert de kleine dingen in het leven weer te waarderen. Er zijn ook mindfulness cursussen voor beginners, dus deze zijn voor jou dan ideaal.

Profiteer van de mensen in je omgeving

Profiteer van de mensen in je omgeving

Een andere manier om je alvast voor te bereiden op een gezondere mentale gesteldheid en daar de basis voor te leggen, is door de juiste mensen dichtbij te houden. Dit zijn mensen die positief zijn en die jou daardoor energie geven. Mensen die je energie zuigen (je weet precies wie dit zijn) houd je op afstand. Het is onvoorstelbaar hoeveel invloed je omgeving heeft op je gesteldheid en hoe je dat in je voordeel kunt gebruiken door selectief te zijn.

Boeken lezen is gezond voor je brein

Een laatste manier om je hersenen positief te stimuleren is door meer te lezen. Lezen prikkelt allerlei functionaliteiten in je brein en dat werkt bevorderlijk voor je mindset. Het is niet moeilijk om goede boeken te vinden, bijvoorbeeld via een boeken top 10 of lijstjes met de beste boeken in je favoriete genre of van je favoriete schrijver. Zoek dan direct een aantal goede psychologie of zelfhulpboeken op en leg een goede basis voor jouw geluk. Met de juiste hulp en instelling ga je dan een zaliger en vrijer leven tegemoet.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *