Week tegen eenzaamheid: Kom erbij!

Week tegen eenzaamheid: Kom erbij!

Datum: 16 augustus 2019

Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt aandacht voor dit probleem met de oproep: ‘Kom erbij!’

In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Ook verpleeghuizen organiseren initiatieven tegen eenzaamheid. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Elk jaar organiseren honderden culturele en maatschappelijke organisaties, sociaal werk, zorginstellingen maar ook bedrijven en actieve burgers diverse ontmoetingsactiviteiten.

Kom erbij-pakket
Organisatoren van een activiteit kunnen kosteloos een ‘Kom erbij-pakket’ bestellen met aankledings- en informatiematerialen. Het pakket bevat onder meer placemats met gesprekstarters, uitnodigingskaarten, posters en eenzaamheid-signaleringskaarten. Wees er snel bij, want het pakket is tot en met augustus 2019 te bestellen.
Het Kom erbij-pakket wordt door het programma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS ter beschikking gesteld. Eén tegen eenzaamheid wil het taboe doorbreken en met een brede beweging het probleem aanpakken. Ook strijden tegen eenzaamheid? Bekijk wat jij kunt doen.

Onderzoek naar spelletjes
Kan een spelletje helpen om eenzaamheid bij ouderen te bestrijden? De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een half miljoen euro toegekend aan een onderzoek, waarbij games worden ingezet tegen eenzaamheid onder ouderen. Naast NWO leveren ook uitvaartverzorger DELA en de Eindhovense stichting Games for Health Europe een bijdrage voor dit onderzoek.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *