Week van de Pijn start op 6 november

Week van de Pijn start op 6 november

Datum: 5 november 2017

Op maandag 6 november start de week van de Pijn. Met deze campagne slaan alle drogisterijen met het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg de handen ineen om de consument bewust te maken van het belang van veilig gebruik van pijnstillers. Ook worden de resultaten bekend gemaakt van onderzoek naar kennis en gebruik van pijnstillers bij consumenten.

Drogisten spelen als specialist in zelfzorg een belangrijke rol in de zorgketen. De laagdrempelige en goed bereikbare drogist is de poortwachter van de eerstelijnszorg en ontlast huisartsen met deskundig advies over eenvoudige gezondheidskwalen.

Drogisterijen willen positie als poortwachter eerste lijn duidelijker claimen
“Drogisterijen hebben een belangrijke rol in de zorgketen. Die positie als poortwachter van de eerste lijn moeten we duidelijker claimen. Met deze campagne laten we zien wat we aan kennis en kunde in huis hebben”, zegt Johan Boeijenga, voorzitter van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) dat de campagne heeft ontwikkeld.

Voor het eerst nemen alle drogisterijbedrijven in de sector gezamenlijk deel aan de campagne. De deelnemende bedrijven geven zelf invulling aan het thema. Door de eigen huis-aan-huis magazines en folders van de drogisterijformules in te zetten en gebruik te maken van social media worden miljoenen consumenten bereikt.

Consumenten niet goed op hoogte van risico pijnstillers
De landelijke campagne Pijn richt zich op het gebruik van de pijnstillers paracetamol en NSAID’s. Bij de start van de campagne maakt het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) de uitslag bekend van consumentenonderzoek naar de kennis en gebruik van deze pijnstillers.
Boeijenga: “De kennis van de consument over pijnstillers schiet tekort, zo merken we in onze winkels. Dat willen we nu met landelijk onderzoek vaststellen. Pijnstillers zijn veilig bij juist gebruik, maar de consument is niet altijd even goed op de hoogte van de risico’s die pijnstillers met zich mee kunnen brengen. De drogist als erkend specialist is dan noodzakelijk voor het veilig gebruik van deze middelen door klanten goed te adviseren en als het nodig is door te verwijzen naar de huisarts. Door de meerwaarde van onze advisering te benadrukken, houden we de consument een spiegel voor en laten we zien dat pijnstillers bij de drogist in goede handen zijn.”

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *