Website over positieve gezondheid

Website over positieve gezondheid

Datum: 9 december 2015

machteld_huber_zorgenzIn 2015 is positieve gezondheid echt op de kaart gezet. Het concept van Machteld Huber wordt breed omarmd en krijgt uitvoering tot in integrale regiozorg. Ze heeft dit jaar het Institute for Positieve Health (IPH) opgericht en deze week is de website online gegaan.

‘Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.’ Dit concept haalde in 2011 zelfs de voorpagina van het beroemde tijdschrift British Medical Journey. Hierop is positieve gezondheid gebaseerd. Het gaat daarin om de omslag van ‘gezondheid als de afwezigheid van ziekte’ naar een ‘positieve gezondheid met zes dimensies’. De zes dimensie zijn vastgeld in een scoringsinstrument op basis van het spinnenwebmodel.

machteld_huber_spinnenwebmodel-zorgenzProeftuinen
Het concept van Machteld Huber wordt uitstekend uitgelegd op de nieuwe website. Daar zijn naast nieuws en haar agenda met presentaties, de projecten te vinden waarbij zij betrokken is. Zoals de proeftuinen GoedLeven in Zeeuws-Vlaanderen, De Noordelijke Maasvallei, Mijn Zorg is de Oostelijke Mijnstreek en Anders Beter in de Westelijke Mijnstreek in Limburg. Voor een deel van deze projecten is een samenwerkingsverband gesloten met zorgverzekeraar CZ.
Berichten over deze proeftuinen verschenen dit jaar op Zorgenz:
– Mijn Zorg op 15 november 2015
– GoedLeven op 6 augustus 2015
– Noordelijke Maasvallei op 4 augustus 2015

In 3 augustus jl. plaatste Zorgenz een verslag van de ontmoeting van wijkverpleegkundigen in Rotterdam met Machteld Huber.

Ga hier naar www.ipositivehealth.com (de taal is Nederland).

[Foto Machteld Huber: Jurjen Poels]

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *