Website over (Ont)regel de zorg

Website over (Ont)regel de zorg

Datum: 25 juni 2018

Gemiddeld is een zorgverlener per werkweek 40% tijd kwijt aan administratie. De beweging (Ont)Regel de Zorg wil de ervaren regeldruk te verminderen. In een aantal sessies met zorgverleners, beleidsbepalers en politiek is overeenstemming bereikt over 62 schrappunten en verbeterplannen. Deze zijn nu gebundeld in een webmodule. 

In de overzichtelijke webmodule is voor elk schrappunt vastgesteld wat er met welke partij moet worden geregeld om het betreffende punt daadwerkelijk te realiseren. Deze zijn onderverdeeld per beroepsgroep en per sector. Bekijk hier de schrappunten en de voortgang. Deze zijn onderverdeeld

Inhoud en voortgang schrappunten
De site www.ordz.nl bevat alle ontwikkelingen rondom (Ont)regel de zorg. Het geeft tevens aan hoe zorgverleners zelf aan de slag kunnen met het schrappen van onnodige regels. Daarvoor staan een aantal hulpmiddelen vermeld, alsmede voorbeelden uit de praktijk van zorgverleners en organisaties die gestart zijn met het schrappen van regels. Zo wordt als goed voorbeeld o.a. de aanpak in de wijk Ruwaard in Oss genoemd, waar de héle wijk wordt bekostigd vanuit één budget. De vraag van de bewoners van de wijk staat hierbij centraal. Een genoemd hulpmiddel is ‘De Argumentenkaart’ die zorgverleners helpt met voor- en tegenargumenten bij een administratieve handeling.

Meer lezen?
Zie ook de artikelen op ZorgenZ:
– Zorgverleners bestrijden bureaucratie in schrapsessies 
– Actieplan (Ont)Regel de zorg: minder tijd kwijt aan onzinnig werk

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *