Website Kiezen in de ggz

Website Kiezen in de ggz

Datum: 17 november 2018

Kiezen in de ggz is een website voor volwassenen die op zoek zijn naar een zorgaanbieder voor hun psychische klachten. Kiezen in de ggz bevat onder andere handige informatie over aandoeningen en over ggz-instellingen, praktijken en behandelaren, wachttijden, vergoedingen en afstand tot de behandelaar. Het is ook heel geschikt voor de huisarts of de poh-ggz om samen met de patiënt te komen tot een goede keuze. 

De nieuwe keuzewebsite Kiezen in de ggz is ontwikkeld om mensen te helpen met het vinden van informatie over hun aandoening, mogelijke behandelingen, behandellocaties, ervaringen met zorg, vergoedingen en wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg. Tevens is het doel om ‘samen beslissen’ te ondersteunen.

Samen beslissen
Het is ook een goed idee om de website samen met de huisarts of de poh-ggz in te vullen. De site geeft de huisarts / poh-ggz met de patiënt zo de juiste informatie en helpt om behandelaars te zoeken en te vergelijken. Dit geeft meer houvast om uiteindelijk de best passende keuze te kunnen maken.

Kiezen in de ggz biedt overigens alleen informatie over Zvw-verzekerde zorg, dus zorg die valt onder de Zorgverzekeringswet. De site is nadrukkelijk niet bedoeld voor hulp via de jeugd-ggz. Daarvoor is een verwijzing nodig, verkrijgbaar via de gemeente of de huisarts.

Totstandkoming
Kiezen in de ggz is voortgekomen uit het gelijknamige project van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en is mogelijk gemaakt door Zorginstituut Nederland. Dat project is onderdeel van de agenda Gepast Gebruik en Transparantie. Kiezen in de ggz werkt samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Landelijke Vereniging POH-GGZ. Voor informatie over klachten, aandoeningen en mogelijke behandelingen is er samenwerking met Thuisarts.nl.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *