VVD-plan voor POH ouderenzorg bij huisarts

VVD-plan voor POH ouderenzorg bij huisarts

Datum: 18 november 2014

ouderenzorg_zorgenzAls het aan VVD Tweede Kamerlid Arno Rutte ligt, wordt de huisartsenpraktijk nog verder uitgebreid. Hij stelt voor een praktijkondersteuner ouderenzorg aan de huisarts toe te voegen. “Zorg dicht bij huis die vertrouwd is.”

De huisarts is voor Nederlanders het eerste aanspreekpunt als ze te maken krijgen met ouderdomsklachten. Omdat ouderen langer thuis blijven wonen, wordt op dat gebied meer van huisartsen gevraagd. De VVD wil daarom dat er in huisartsenpraktijken gewerkt gaat worden met een praktijkondersteuner ouderengeneeskunde die gerichte aandacht kan geven aan ouderen, en de werkdruk voor de huisarts kan verlichten. Daardoor kunnen mensen langer en gezonder thuis in de eigen omgeving blijven wonen.

Verschillende klachten, complexere zorgvragen
Arno Rutte: “Je ziet dat ouderen langer zelfstandig in hun eigen omgeving willen wonen. Daarbij krijg je als oudere vaak te maken met complexere zorgvragen, bijvoorbeeld over een samenloop van verschillende klachten, beginnende dementie of het levenseinde. Daar waar de huisarts niet altijd tijd heeft om die vragen te bespreken kan de POH een oplossing bieden. De POH heeft de tijd om die vragen rustig met de mensen door te nemen en te kijken welke zorg of ondersteuning daarbij past.”

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *