Voor welke zorgverzekering kies jij in 2023?

Voor welke zorgverzekering kies jij in 2023?

Datum: 12 december 2022

Nu we richting het einde van 2022 gaan, is het zaak na te denken over de zorgverzekering voor het komend jaar. Houd je vast aan je huidige zorgverzekering? Stap je over naar een andere verzekeraar? Kies je wellicht voor een aanvullende verzekering in 2023? Je zorgverzekering vergelijken in december kan je komend jaar een forse besparing op je maandlasten opleveren. Moeilijk hoeft het niet te zijn; er zijn verschillende tools die je hierbij helpen. Op basis van een aantal gegevens bepalen deze tools welke verzekeraar je de voordeligste zorgverzekering aanbiedt komend jaar.

Tip: vrijwillig je eigen risico verhogen helpt je de premie voor je zorgverzekering verder te verlagen. Pas echter op! Wanneer je komend jaar onverhoopt veel medische zorg nodig hebt, betaal je een groter deel zelf. Kies daarom alleen voor een vrijwillig verhoogd eigen risico, wanneer je portemonnee en de situatie dit toelaten.

Premie voor zorgverzekering 2023 fors hoger

De premie voor de zorgverzekering in 2023 valt fors hoger uit, dan dit jaar het geval was. Gemiddeld stijgt de premie met 10 euro per maand. Houd er rekening mee, dat de ene verzekeraar veel duurder is dan de andere. Dit kan te maken hebben met een verschil in de geboden dekking voor medische kosten. De gemiddelde premie van de zorgverzekering bedraagt komend jaar 138,51 euro.

Premie voor zorgverzekering 2023 fors hoger 

Collectiviteitskorting niet meer mogelijk

Overigens stijgt de premie van jouw zorgverzekering mogelijk met een veel hoger bedrag, dan de reeds genoemde 10 euro. Dit kan te maken hebben met het feit, dat je in 2022 gebruik maakte van een collectiviteitskorting. Verschillende werkgevers bieden zo’n korting aan. Deze collectiviteitskorting verdwijnt in 2023, wat maakt dat de premie voor een groot aantal Nederlanders nog veel harder oploopt op maandbasis. Het kan tientallen euro’s verschillen met de premie die je nu betaalt.

 

Kijk kritisch naar aanvullende verzekeringen

Wanneer je wilt besparen op de kosten van je zorgpremie is het niet alleen verstandig de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Kijk ook nog eens kritisch naar je aanvullende verzekeringen. Heb je deze echt nodig? Om een voorbeeld te noemen; de aanvullende tandartsverzekering. Deze verzekering blijkt doorgaans uitsluitend het afsluiten waard, wanneer je jaarlijks een gaatje moet laten vullen of een andere behandeling nodig hebt. Ga je alleen voor de periodieke controle naar de tandarts? In dat geval is het voordeliger deze controle zelf te betalen en de aanvullende verzekering stop te zetten. De premie van deze verzekering weegt niet op tegen de kosten die je maakt.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *