Volgend jaar start opleiding Transmurale Zorgbrug

Volgend jaar start opleiding Transmurale Zorgbrug

Datum: 12 november 2015

transmurale_zorgbrug_zorgenzVanaf medio 2016 kunnen wijkverpleegkundigen en klinisch verpleegkundigen de opleiding Transmurale Zorgbrug volgen. INHolland Academy gaat deze vijfdaagse post-hbo opleiding aanbieden in Amsterdam. Het is een initiatief van een werkgroep van de Stichting Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam (SGIRA).

De Transmurale Zorgbrug blijkt in de praktijk een succesvolle werkwijze te zijn, waarbij een grote rol is weggelegd voor wijkverpleegkundigen en waarbij de patiënt tijdens de ziekenhuisopname en thuis echt centraal staat. De wijkverpleegkundige gaat bij de patiënt in het ziekenhuis én thuis op bezoek en regelt een warme overdracht. Het begeleidingstraject is gericht op zo min mogelijk functieverlies van een kwetsbare oudere na ontslag uit het ziekenhuis, zodat deze bij terugkeer naar huis weer hetzelfde kan als voor de opname. Deze aanpak leidt tot veertig procent lagere sterfte na een ziekenhuisopname. Op steeds meer plekken wordt de Transmurale Zorgbrug gestart.

Variëteit aan onderwerpen
Tijdens de opleiding komen diverse onderwerpen aan bod, zoals actuele ontwikkelingen in de ouderenzorg in de regio Amsterdam, uitleg over de visie en werkwijze van de Transmurale Zorgbrug, de samenwerking tussen ziekenhuis en thuiszorg en wat daarvoor nodig is, het opstellen van een zorgbehandelplan, het Indiceren en organiseren van verpleging & verzorging, het toepassen van zelfmanagement, polyfarmacie, communicatie tussen verpleegkundige en wijkverpleegkundige en motiverende gespreksvoering bij ouderen en de mantelzorgers/het sociale netwerk.

Toelatingseisen
Deelnemers moeten beschikken over een verpleegkundige vooropleiding (MBO-4, inservice A, HBO-V, MGZ) en algemene kennis van de normale en pathologische veroudering hebben.

Meer informatie over de opleiding vindt u hier.

(Foto: Goodluz/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *