Verpleegkunde opent beurshandel

Verpleegkunde opent beurshandel

Datum: 12 mei 2015

beursgong_verpleegkunde_zorgenzAMBASSADEURS – Vandaag 12 mei is Internationale Dag van de Verpleging. Mooi moment om in Amsterdam door verpleegkundige Eline de Kok de beurshandel met de gongslag te laten openen. Ook een moment om nog eens stil te staan bij de ambassadeurs van de wijkverpleegkundigen.

ZonMw en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland kondigden in april al het derde ambassadeurstraject wijkverpleegkundige aan. Dit speciale scholingstraject in de verpleegkunde werd in 2013 gestart om wijkverpleegkundigen een goede gesprekspartner op zowel lokaal, regionaal als landelijk gebied te laten zijn. Daarin ontwikkelen wijkverpleegkundigen in acht maanden tijd persoonlijke én leiderschapskwaliteiten om zodoende hun vak op inhoudelijke wijze onder de aandacht te brengen.

Op drie terreinen
Het betekent een speciale scholing op een drietal terreinen.
– Belangenbehartiging, lobby en onderhandeling in het belang van de beroepsgroep.
– Met partijen in het veld spreken over positionering en financiering van de wijkverpleegkundigen.
– Presentaties, debatten, scholingen en politieke bijeenkomsten.

Deelnemen
De inmiddels dertig ambassadeurs van de wijkverpleegkundigen zijn vaak in de media te vinden. Zie ook het artikel op Zorgenz op 22 april over de uitreiking van de certificaten aan de tweede groep door Mariëtte Hamer. Wie wil meedoen met het derde ambassadeurstraject, kan informeren naar de selectieprocedure en de voorwaarden bij V&VN-adviseur Mariska de Bont via e-mail: a.wijkverpleging@venvn.nl.

(Foto: Florence Nightingale Instituut)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *