Vernieuwers gezocht voor alleenstaande ouderen

Vernieuwers gezocht voor alleenstaande ouderen

Datum: 18 december 2014

meer_veerkracht_langer_thuis_fonds_nutsohra_zorgenzFONDS NUTSOHRA – Voor het nieuwe programma Meer Veerkracht, Langer Thuis organiseert Fonds NutsOhra in februari vijf regionale bijeenkomsten. Vernieuwers met frisse ideeën op het gebied van meedoen en bewegen voor alleenstaande ouderen, kunnen hier met andere partijen en ouderen zelf in gesprek.

Het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven van alleenstaande, niet-dementerende ouderen met één of meer beperkingen. Een beperking vergroot de kwetsbaarheid van iemand voor wie het evenwicht tussen draagkracht en draaglast toch al wankel is. Kwetsbaarheid ziet het fonds niet als persoonskenmerk, maar eerder als een situatie waarin iemand terecht kan komen. Door bijvoorbeeld een fysieke beperking ontstaan al snel problemen op andere gebieden: slecht ter been zijn maakt het moeilijker om de deur uit te gaan, zeker als er geen partner is om te helpen. Als de drempel fysiek al zo hoog is, wordt deelnemen aan sociale activiteiten een lastige opgave.

Co-creatie
Voor partijen met een goed vernieuwend idee organiseert Fonds NutsOhra voorafgaand aan de eerste call een aantal regiobijeenkomsten. In deze bijeenkomsten worden partijen met goede ideeën bij elkaar gebracht. Zij kunnen een projectidee voorleggen aan ouderen, inspiratie opdoen en medestanders krijgen. In co-creatiesessies krijgen zij de kans om van een goed idee tot een vruchtbaar plan te komen. Data en plaatsen zijn: 2 februari Rotterdam, 3 februari Eindhoven, 5 februari Utrecht, 9 februari Zwolle, 10 februari Amsterdam. De bijeenkomsten zijn van 14.00 tot 17.00 uur,

Wie meer wil weten over dit initiatief of zich wil aanmelden, gaat naar www.meerveerkrachtlangerthuis.nl. De contactpersoon is Ineke Jonker, email ineke_jonker@fondsnutsohra.nl, telefoon 020 – 594 8057.

(Foto: Fonds NutsOhra)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *