Verloskunde Leiden wint VSVeest-prijs

Verloskunde Leiden wint VSVeest-prijs

Datum: 30 oktober 2014

ruth-evers-zorgenzGRENZEN VERLEGGEN IN GEBOORTEZORG – Op het Talmor-symposium op 30 oktober werd de VSVeest-prijs uitgereikt. Deze prijs is voor het Verloskundig SamenwerkingsVerband dat op de meest bijzondere manier bezig is geweest met het grenzen verleggen in geboortezorg. De winnaar van deze prijs voor verloskunde is VSV Leiden. De prijs werd uitgereikt door Ruth Evers, directeur van Talmor (foto).

VSV Leiden sprong er uit met een opvallende presentatie. Het is een beschrijving van een lunchoverleg met iedereen aan tafel.

‘Een werkgroepvergadering, zoals zo vele. Daarbij niet hij/zij, maar “wij”. In een maximale samenwerking en optimaal gebruik van ieders expertise. Een gezamenlijke inzet voor integrale zorg en een integraal tarief. Dat is eng als je er aan begint. Dat vereist out of the box denken. Niet de gebaande paden. Alle neuzen staan dezelfde kant op, dat geeft energie. Het VSV krijgt door samenwerking een extra boost.’ 

De jury vond deze aanpak en juist het out of the box denken, passen bij het thema: grenzen verleggen in de geboortezorg.

VSV Leiden is een grootschalig initiatief, waarbij kraamzorg, verloskunde en gynaecologie gezamenlijk de handen ineenslaan voor goede, toekomstbestendige geboortezorg. Landelijk wordt het integraal zorgmodel onderzocht via de INCAS2 studie en dit project maakt daar onderdeel van uit.

Voor meer informatie over dit project, de succesfactoren maar ook de barrières die ze tegenkomen, organiseert VSV Leiden 9 december het symposium ‘Integrale geboortezorg; en nu echt aan de slag!’. Lokatie: Holiday Inn te Leiden, aanvang 9.00 uur. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving.

Gerda van Beek

(Foto: Talmor)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *