Vaccinatiealliantie moet dalende vaccinatiegraad keren

Vaccinatiealliantie moet dalende vaccinatiegraad keren

Datum: 2 april 2019

De afnemende vaccinatiegraad in ons land baart zorgen. Om deze trend te keren is de ‘Vaccinatiealliantie’ opgericht. Jeugdartsen en -verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten, communicatiedeskundigen, wetenschappers en beleidsmakers willen het maatschappelijke belang van vaccineren voor de gezondheid van kinderen en volwassenen onder de aandacht brengen. Tevens is het doel om de kennis over vaccinatie te verbeteren, zowel bij ouders als professionals.

De ambassadeurs van de Vaccinatiealliantie gaan daaraan bijdragen door zich waar mogelijk uit te spreken over het belang van vaccinatie. In de veronderstelling dat ouders zich vaker richten tot hun eigen huisarts, jeugdarts of doktersassistent met zorgen en twijfels. Daar krijgen ze dan het objectieve verhaal te horen, gebaseerd op een karrevracht aan expertise en praktijkervaring.”

Acties in de komende periode
De vaccinatiealliantie komt twee keer per jaar bijeen om ideeën en ervaringen uit te wisselen en nieuwe plannen uit te werken. De komende periode gaat de alliantie met de volgende acties aan de slag:

  • Binnen de vaccinatiealliantie kunnen experts van elkaar leren en wordt er kennis uitgewisseld over de wijze waarop je in de dagelijkse praktijk het beste zorgen van ouders over vaccineren kunt bespreken en wegnemen.
  • Er wordt een team samengesteld dat kan helpen met de aanpak van onjuiste informatie.
  • De ambassadeurs van de alliantie zetten hun expertise in, om het belang van vaccineren bij een zo groot mogelijke groep mensen onder de aandacht te brengen, o.a. tijdens de European Immunisation Week.

 

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *