Trimbos zoekt poh’s-ggz voor onderzoek naar effecten functie

Trimbos zoekt poh’s-ggz voor onderzoek naar effecten functie

Datum: 13 december 2018

Het Trimbos instituut en de Landelijk Vereniging POH-GGZ gaan onderzoeken wat wel en niet goed werkt bij de praktijkondersteuner-ggz bij de huisarts. In bijna alle huisartsenpraktijken is een poh-ggz werkzaam. Er is echter nog weinig bekend over de effectiviteit van de functie. Hoe kan de functie van poh-ggz het beste worden georganiseerd en uitgevoerd, zodat de hulpverlening effectief is, tegen aanvaardbare kosten, met tevreden patiënten en werkplezier bij de poh-ggz? Voor het onderdeel effectonderzoek vraagt Trimbos poh’s-ggz die daaraan willen meewerken.

De onderzoekers willen zo scherp krijgen welke factoren in de organisatie en uitvoering de hulp aan volwassenen met een depressie, angst of overspannenheid doelmatiger en effectiever maken. Voor een onderdeel van het onderzoek, namelijk het effectonderzoek, zoekt Trimbos nog extra deelnemende poh’s-ggz.

Deelname
Deelname houdt in dat u volwassen patiënten uitnodigt om mee te doen aan het effectonderzoek, en voor deelnemende patiënten bijhoudt welke hulp u hen heeft gegeven. Het streven is dat minimaal 6 patiënten meedoen. Hiervoor is tot en met maart 2019 de tijd. Daarnaast vult u begin 2019 een online vragenlijst in naar uw achtergrondkenmerken en invulling van de functie poh-ggz in de dagelijkse praktijk. De huisarts hoeft geen activiteiten uit te voeren, maar moet wel op de hoogte zijn van deelname van de poh-ggz aan het effectonderzoek en hiermee instemmen.

Tegenover deelname staat een vergoeding van €150. Een deelnemende patiënt vult in een jaar tijd op drie momenten een vragenlijst in en ontvangt hiervoor een cadeaubon van €25. Zie alle informatie over deelname.

Projectorganisatie
ZonMw financiert dit project.  De projectgroep bestaat uit:  Trimbos-instituut en LV POH-GGZ in samenwerking met ROS-netwerk, PsyHAG, MIND, Zorgbelang,  en VU.

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *