Transmurale Zorgbrug in kaart gebracht

Transmurale Zorgbrug in kaart gebracht

Datum: 1 september 2016

verpleging_thuis_zorgenzDe Transmurale Zorgbrug blijkt in de praktijk een succesvolle werkwijze te zijn, waarbij een grote rol is weggelegd voor wijkverpleegkundigen en waarbij de patiënt tijdens de ziekenhuisopname en thuis echt centraal staat. Op BeterOud is met de Transmurale Zorgkaart een landelijke overzicht van alle locaties gepubliceerd, inclusief de namen van de contactpersonen.

Diverse instellingen hebben de Tansmurale Zorgbrug geïmplementeerd of zijn daarmee bezig. Wat gaat er goed en wat gaat er minder goed? Hoe hebben ze transmurale zorg vertaald in hun eigen regio? De Transmurale Zorgkaart geeft hiervan een overzicht. Wat houdt de werkwijze in? De wijkverpleegkundige gaat bij de patiënt in het ziekenhuis én thuis op bezoek en regelt een warme overdracht. Het begeleidingstraject is gericht op zo min mogelijk functieverlies van een kwetsbare oudere na ontslag uit het ziekenhuis, zodat deze bij terugkeer naar huis weer hetzelfde kan als voor de opname. Deze aanpak leidt tot veertig procent lagere sterfte na een ziekenhuisopname.

Dit zijn momenteel de locaties
Groene Hart Ziekenhuis

Radboud UMC
Spaarne Ziekenhuis
Albert Schweitzer Ziekenhuis
Gelre Ziekenhuizen
Diakonessenhuis
IJsselland Ziekenhuis
Martini Ziekenhuis
Transmuralis
Elkerliek Ziekenhuis
OLVG
Westfries Gasthuis
Streekziekenhuis Koningin Beatrix
AMC
UMC
Meander Medisch Centrum
Sint Anna Ziekenhuis
Admiraal de Ruyter Ziekenhuis
Plicare

Eerdere berichten
Zorgenz berichtte eerder over de Transmurale Zorgbrug, onder meer over een opleiding, over de Transmurale Zorgbrug+, gericht op patiënten met cardiologische aandoeningen, over de start van een proef met een buurtziekenhuis in Amsterdam en over een initiatief in de regio Rijnmond, de regionale zorgbrug in IJsselland.

(Foto: Kzenon/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *