Training Lean Basis voor eerste lijn

Training Lean Basis voor eerste lijn

Datum: 13 oktober 2017

Met een slimme organisatie en doordachte processen meer tijd hebben voor de patiënt. Dat is de basis van Lean in de gezondheidszorg. Door verspilling weg te halen en een zo’n kort mogelijke doorlooptijd wordt maximale klantwaarde gecreëerd. Maar hoe pak je dat aan als zorgverlener? Roset heeft een online training ontwikkeld: Lean Basis voor de eerstelijnszorg.

De uitgangspunten van de Lean filosofie passen prima in de eerstelijnszorg. Namelijk: voeg waarde toe voor de patiënt, haal verspillingen wet en zorg dat de processen slank en eenvoudig blijven. Voor zorgverleners biedt de online training van Roset stevige handvatten om dit te kunnen invoeren in de eigen praktijk. Deelnemers leren om Lean toe te passen, processen en resultaten in kaart te brengen en na te denken over het ideale proces. Er wordt gewerkt met herkenbare, op de zorg gerichte voorbeelden en opdrachten.

Patiënt echt centraal
In de zorg staat de patiënt centraal. Althans, dat is wat vaak wordt gezegd. De werkelijkheid is dat veel processen rond professionals of afdelingen zijn georganiseerd. Lean helpt om steeds weer de klantwaarde – in de zorg de patiënt – centraal te stellen. De methodiek leert zorgverleners naar processen te kijken en deze te verbeteren. De training Lean Basis voor de eerstelijnsgezondheidszorg is uitermate geschikt voor iemand die basiskennis wil opdoen.

Tijdsduur en kosten
Het volgen van deze online training duurt gemiddeld 8 uur en bestaat uit vier modules. Voor professionals werkzaam in de zorg in de Twente organiseert Roset twee workshops van een dagdeel op 9 en 30 november. Tijdens deze workshops kan de eigen casuïstiek aan de orde komen, met mogelijkheden voor verbetering.

De kosten voor de online training ‘Lean Basis voor de eerstelijnsgezondheidszorg’ inclusief de workshops bedragen € 275,00 (ex. 21% btw). Na betaling ontvang de aanmelder een inlogcode en kan direct starten in de online leeromgeving. Na het succesvol doorlopen van de training en het behalen van het examen, ontvangt de cursist  een wereldwijd erkend certificaat van het Lean Competency System op level 1a (Lean Basis). Zie alle informatie in de folder van Roset.


(Foto: Roset)

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *