Europese award voor de Thuisarts.nl

Europese award voor de Thuisarts.nl

Datum: 9 oktober 2018

De website Thuisarts.nl is onlangs in Berlijn door de jury van de Digital Communication Awards verkozen tot Beste Content Platform van Europa in 2018. Dit is een Europese prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten, campagnes en innovaties op het gebied van online communicatie.
Thuisarts.nl is ook een van de genomineerden voor de ‘Website van het Jaar 2018’ in de categorie Gezondheid. U kunt tot 19 oktober hiervoor uw stem uitbrengen.

Thuisarts.nl is de grootste website met onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekte in Nederland. Dankzij dit gezondheidsplatform is online betrouwbare medische informatie beschikbaar die afkomstig is van huisartsen in samenwerking met medisch specialisten, GGZ en patiëntenorganisaties. Maandelijks bezoeken meer dan 1,7 miljoen Nederlanders de website. Zij kunnen op verschillende manieren zoeken.

Daling huisartsconsulten
Het bestaan van deze site is een goede vorm van e-healthtoepassing. Sinds de lancering van de site is het aantal huisartsconsulten voor de 10 meest bezochte onderwerpen met 12 procent gedaald. Tegelijk maken huisartsen gebruik van Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

Onafhankelijke medische informatie
De site is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. Ton Drenthen, programmaleider Thuisarts.nl: “Thuisarts.nl is in het leven geroepen omdat wij het belangrijk vinden dat patiënten toegang hebben tot betrouwbare en onafhankelijke informatie. Naast patiënten gebruiken ook bijna alle huisartsen en steeds meer medisch specialisten in de praktijk Thuisarts.nl. We zijn ontzettend blij met het succes van Thuisarts en trots op het winnen van deze Europese prijs voor een Nederlandse website. Uiteraard blijven ons best doen om de website continu te verbeteren om dé medische informatiebron van Nederland te blijven.”

Ook genomineerd als website 2018: breng uw stem uit
Mogelijk komt er op korte termijn nog een prijs. Thuisarts.nl is in ons land namelijk een van de 12 genomineerden voor de ‘Website van het jaar 2018’ in de categorie Gezondheid. Vindt u Thuisarts ook de beste gezondheidswebsite? Breng dan uw stem uit op deze site. Dat kan tot 19 oktober 16.00.

Zie ook het artikel op ZorgenZ: Thuisarts.nl nu ook beschikbaar via BeterDichtbij

 

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *