Subsidieoproep Voor elkaar!

Subsidieoproep Voor elkaar!

Datum: 9 augustus 2019

Op 8 augustus jl. is de tweede ronde geopend voor het aanvragen van subsidie in het kader van het ZonMw-programma Voor elkaar! Aanvragers mogen zelf het thema van hun aanvraag bepalen. Voorwaarde is wel dat het onderwerp voortkomt uit de doelgroep en aansluit bij behoefte van mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychische problemen of hun naasten. Indienen van een projectidee kan tot 12 september a.s. 

Het klinkt aardig: zelf het thema mogen bepalen. Maar het opstellen van een projectidee of een projectaanvraag voor is behoorlijk lastig. Waarmee moet je rekening houden? En wat komt er kijken bij het schrijven van een idee of aanvraag? In 6 filmpjes worden hierover tal van tips gegeven. Of bekijk de video van de informatiebijeenkomst over de eerste open subsidieoproep Voor elkaar!

Volg de workshop
In die eerste oproep zijn 15 aanvragen gehonoreerd. Er is voor zo’n 7 miljoen aangevraagd, terwijl het budget 1 miljoen bedroeg. Dat heeft dus geleid tot een scherpe selectie. Minder dan 1 op de 5 aanvragen heeft subsidie gekregen. Voldoen aan de criteria is dus essentieel. Om beslagen ten ijs te komen kunt u het beste de workshop bezoeken: ‘Bereid je voor op de subsidieoproep van ZonMw’. Deze vindt plaats op 21 augustus van 16.00 tot 20.00 uur in Utrecht, georganiseerd door ZonMw en PGOsupport. Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt. In de workshop leer je het idee dat je wilt indienen, verder te onderzoeken en aan te scherpen.

Van projectidee naar subsidieaanvraag
De aanvraag voor de subsidie verloopt stapsgewijs. Eerst moet een projectidee worden ingediend, waarover de programmacommissie zich buigt. Dat kan alleen via het daartoe bestemde aanvraagformulier. Na een positief advies van de commissie over het projectidee mag er een uitgewerkte aanvraag worden ingeleverd.

Meer informatie
Meer weten over het programma Voor elkaar? Ga dan naar de programmapagina van Voor elkaar! Wilt u een projectidee indienen, leest eerst de subsidieoproep grondig door. En voor het indienen van het projectidee, maak gebruik van het aanvraagformulier, te vinden via de link bij de subsidieoproep.

(Foto: Shutterstock)

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *