Subsidieoproep Actieonderzoek Innovatieve Zorg

Subsidieoproep Actieonderzoek Innovatieve Zorg

Datum: 22 oktober 2018

ZonMw doet een subsidieoproep voor het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg. In dit programma wordt via onderzoek naar oplossingen gezocht voor problemen in de organisatie van zorg. Specifiek rond zorg op de juiste plek, aansluitend bij de behoefte van de patiënt. Tot 15 november 14.00 uur is het mogelijk een project als vooraanmelding in te dienen.

Zorg dicht bij huis vergt een andere manier van samenwerken met bijvoorbeeld ziekenhuizen, wijkverpleegkundigen en huisartsen. Het betreft complexe vraagstukken van de patiënt en hoe je daarbij passende zorg organiseert. In de projecten gaat het om kennisontwikkeling over vernieuwende processen. En over werkzame oplossingen, met leren tijdens vernieuwen en verbeteren. Met deze oproep nodigt ZonMw uit om projectideeën als vooraanmelding in te dienen voor actieonderzoek naar nieuwe vormen van organisatie van zorg

Achtergrond
De gezondheidszorg kan beter. Om daadwerkelijk aan te sluiten bij de behoefte van de doelgroepen is participatie in onderzoek is belangrijk. Daarvoor zijn nieuwe manieren van samenwerking nodig. Tussen professionals onderling, tussen de verschillende sectoren van zorg en met patiënten/cliënten.

Het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg financiert actieonderzoek voor verbeteringen in de organisatie van zorg. Specifiek op het gebied van de verschuiving van zorg (‘juiste zorg op de juiste plek’). Doel is dat de zorg efficiënter wordt, minder duur en dichter bij de mensen. Met optimaal gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden

Wie kan aanvragen?
De hoofdaanvrager is verbonden aan een zorgorganisatie, waarin innovatieve processen van zorg reeds plaatsvinden (bijvoorbeeld in de vorm van pilots). De bestuursverantwoordelijke ondersteunt de aanvraag.

Verder zijn er naast de hoofdaanvrager andere relevante stakeholders mede-aanvrager. Deze zijn betrokken bij de zorginnovatie en werkzaam buiten de organisatie van de hoofdaanvrager. Daarbij valt te denken aan zorgaanbieders, patiënten, onderzoekers of zorgverzekeraars.

Bedrag en looptijd
Voor deze ronde is in totaal € 900.000 beschikbaar, voor 3 tot 5 projecten. De looptijd van het project is maximaal 18 maanden.

Reageer voor 15 november
Tot uiterlijk 15 november 2018 voor 14.00 uur kunt u een projectidee indienen. Bij een positieve beoordeling van de programmacommissie nodigt ZonMw u uit om een gedetailleerde subsidieaanvraag op te stellen en in te dienen. De deadline voor het indienen van een uitgewerkte subsidieaanvraag is 2 april 2019 om 14:00 uur. De volledige subsidieoproep en criteria leest u in de subsidiekalender van ZonMw.

Meer informatie
Voor meer informatie, zie:
ZonMw programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg
De volledige subsidieoproep actieonderzoek Innovatieve Zorg
De videoboodschap van SG Erik Gerritsen aan alle actieonderzoekers

 

(Illustratie: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *